La cura dels peus és fonamental en la gent gran

La cura dels peus és fonamental en els majors

La cura dels peus és fonamental en la gent gran

És de tots sabut que donar als nostres peus la cura que necessites és una cosa elemental es tingui l’edat que es tingui. Però una bona cura dels peus quan es tracta de persones grans és fonamental perquè l’ancià pugui tindre la millor qualitat de vida i se senti bé i amb ganes de fer coses.

I és que en la gent gran, la cura dels peus és sinònim de benestar.

Evitar problemes amb una bona cura dels peus

Els peus aguanten el pes de tot el cos, i en el cas de la gent gran, ja són molts anys els que pesen sobre aquesta extremitat. Això fa que en molts casos els ossos i les articulacions es vegin afectades.

Des de Palau de Can Sunyer recomanem encaridament realitzar un examen podològic de manera periòdica. I en base a aquest examen, a les nostres instal·lacions realitzem l’atenció podològica que necessita l’ancià. Gràcies a aquest examen és possible prevenir i detectar a temps possibles problemes que puguin afectar la bona salut dels nostres avis.

Per a les persones grans és fonamental saber quines poden ser les conseqüències de no realitzar una cura dels peus adequat. Sobretot si pateix algun tipus de malaltia cardiovascular o malalties com poden ser l’artritis o la diabetis.

Com diu el refrany, més val prevenir que curar, i en aquesta prevenció s’inclou el control exhaustiu que es realitza una bona cura, en el qual la higiene i la hidratació són fonamentals.

Consells per cuidar els peus

És fonamental rentar els peus diàriament amb sabó de PH neutre perquè la pell no pateixi alteracions. Sobretot si considerem que la de les persones grans és més feble i més delicada, i assecar-los bé, especialment a la zona que està entre els dits. Així s’evitarà l’aparició dels molestos fongs.

També és important hidratar-los bé per evitar que en els talons apareguin esquerdes i rascades causades per les sabates.

Igualment és extremadament important cuidar les ungles i les durícies. Així com no fer servir mitjons que s’estrenyin massa i puguin afectar la circulació dels peus.

D’altra banda, per a una correcte cura dels peus és important utilitzar un bon calçat, que permeti la transpiració del peu i que sigui flexible i s’agafi bé a terra. Això és fonamental per evitar caigudes derivades del lliscament de les soles.

A Palau de Can Sunyer comptem amb especialistes que ofereixen als nostres residents les revisions i exàmens necessaris per evitar que pateixin problemes als peus. Com poden ser úlceres o dureses en ells, fins i tot calls. A més, posem a la seva disposició l’assessorament que necessiten per saber com cuidar els seus peus.

Gràcies a aquest servei, els nostres grans evitaran possibles problemes i patologies en els seus peus. Ja que els poden afectar a l’hora de caminar tant, que poden veure limitada la seva mobilitat. I, per tant, estaran molt millor d’ànim. Aquest servei s’ofereix de manera setmanal en espais concrets dins del nostre centre.

Etiquetes:

Entrades relacionades