La depressió a la Tercera Edat: com superar-la

La depressió a la tercera edat: com superar-la

La depressió a la Tercera Edat: com superar-la

Els problemes psicològics són un problema del nostre temps i es donen en totes les edats. Per tant, parlarem de la depressió a la Tercera Edat, de les seves causes i solucions.

Depressió a la Tercera Edat: per què es manifiesta

La depressió a la Tercera Edat pot tenir una problemàtica específica poc relacionada amb el que succeeix en altres moments de la vida.

En primer lloc, hi ha gent que no porta gens bé la jubilació. El fet de deixar de tenir una ocupació diària trastoca els plans de vida i els ritmes. Quan això succeeix, és habitual que durant aquest període d’adaptació la persona es deprimeixi.

Un altre motiu recurrent que pot desencadenar en una depressió és la pèrdua d’un ésser estimat. Normalment, això succeeix quan la persona està casada i mor el seu cònjuge. En aquests casos, s’imposa que la persona busqui noves activitats per no entrar en un cercle viciós.

Finalment, hi ha qüestions relacionades amb l’envelliment. Una persona que noti la minva de les seves facultats físiques pot caure en una depressió.

Per tant, és extremadament important saber separar cada cas per proposar una solució que s’adapti a les necessitats.

El suport que oferim a les residències de la Tercera Edat

Una de les virtuts de les residències de la Tercera Edat és que poden realitzar un seguiment del resident. Això sí, és important dir que en el cas de les persones autònomes ha de ser amb el seu consentiment.

Si et sents deprimit o deprimida, a la residència comptem amb psicòleg propi. D’aquesta manera, podem diagnosticar el teu problema i oferir-te pautes perquè recuperis les ganes de fer coses. En els casos extrems, et podem derivar al nostre metge. Per tant, sí tenim un suport perquè no hi hagi problemes.

En els casos de persones dependents, realitzem d’ofici el seguiment. En aquests casos, s’imposa comprovar quin és l’estat neurològic i de capacitats cognitives. A més, convindrà saber si la persona està bé o, per contra, també té decaïment.

Afortunadament, a la residència de la Tercera Edat disposem de tots els mitjans materials i professionals necessaris. No en va, la depressió en la Tercera Edat és una problemàtica delicada a la qual cal aportar solucions.

Conclusió

Els processos depressius a la Tercera Edat són molt comuns. El repte és saber detectar-los, distingir-los d’un altre tipus de malalties mentals i donar-los solució. Aquest és el motiu pel qual una residència ha de comptar amb professionals qualificats i un bon entorn. D’aquesta manera, es pot aconseguir que els residents estiguin en perfectes condiciones.

Si estàs interessat en un lloc on estar amb totes les comoditats, a Palau de Can Sunyer tens el que buscaves. Disposem d’una àmplia gamma de possibilitats adaptades a les teves necessitats. Estem especialitzats en ajudar a la depressió a la Tercera Edat per millorar la qualitat de vida. T’animem a que contactis amb nosaltres si vols saber més sobre els serveis que t’oferim.

Entrades relacionades