La importància de la infermeria geriàtrica a la tercera edat

infermeria geriàtrica

La importància de la infermeria geriàtrica a la tercera edat

És fonamental oferir la millor qualitat i atenció a aquest sector de la població. Per aquesta raó, en aquest article, et volem explicar tots els detalls de la infermeria geriàtrica i la seva importància. No t’ho perdis.

Què és la infermeria geriàtrica?

La infermeria geriàtrica s’encarrega d’atendre les necessitats de la gent gran per mantenir la seva qualitat de vida. A més, permet viure un envelliment adequat on l’adult gran podrà aprofitar a l’màxim les seves capacitats.

L’objectiu principal de la infermeria geriàtrica és aconseguir i mantenir el benestar de la gent gran de la residència. Per tant, els professionals que es dediquen a la infermeria geriàtrica es preparen per poder portar una supervisió, investigació, gestió i assessorament de les cures de les persones de la tercera edat.

Quins objectius té la infermeria geriàtrica?

Com ja hem comentat anteriorment, els objectius de la infermeria geriàtrica han de veure, sobretot, amb satisfer les necessitats de la gent gran. Per això, es realitza des de diferents àmbits com:

Atenció integral

Els professionals de la infermeria geriàtrica compten amb uns valors fonamentals que els ajuda a atendre les persones cuidant el mínim detall les seves necessitats. Són un equip professional a qui els agrada treballar amb persones de la tercera edat i ajudar-los a millorar la seva qualitat de vida. A més, s’encarreguen d’atendre als residents de formar individualitzada. Així, s’aconsegueix garantir el benestar de les persones de la tercera edat.

Cures de qualitat

Per aconseguir que les cures siguin de qualitat, es té en compte el següent:

  • Atenció personalitzada per a cada resident. Cada persona és diferent i ha de ser tractat de forma individualitzada.
  • Fer partícips a la gent gran. És a dir, la infermeria geriàtrica s’encarrega de mantenir una participació activa dels residents en la presa de decisions, organització i planificació.
  • Pla de cures. També s’estableixen unes pautes per dur una cura adequada per a cada persona.
    Quines funcions realitza una infermera geriàtrica?

La infermeria geriàtrica es focalitza en les persones grans. Per tant, aquest sector de la població compta amb unes necessitats i patologies específiques. Per aquesta raó, se’ls ofereix una atenció especialitzada promovent la salut i el benestar de la gent gran i oferint suport als familiars. Algunes de les funcions que desenvolupen els infermers geriàtrics són:

  • Assistencial: s’encarreguen d’atendre les persones de la tercera edat de manera personalitzada. A més, promouen l’autocura i l’autonomia de la persona gran aconseguint així retardar les situacions de dependència.
  • Gestora: coordinen l’equip d’infermeria i la redacció d’informes de les cures.

Fins aquí l’article relacionat amb la infermeria geriàtrica. Esperem que us hagi servit d’ajuda. Si tens qualsevol dubte, pots posar-te en contacte amb nosaltres. Estarem encantats de poder atendre’t.

Entrades relacionades