La importància de l’estimulació cognitiva en la tercera edat

Estimulació cognitiva a la tercera edat

La importància de l’estimulació cognitiva en la tercera edat

Amb el pas dels anys hi ha moltes funcions del nostre cos que van disminuint. Això és encara més visible quan s’arriba a la vellesa, moment en el qual poden succeir processos degeneratius. Bé sigui que això ja hagi passat o no, l’estimulació cognitiva en la tercera edat sempre és beneficiosa. D’una banda, pot ajudar a aquells que ja han començat a perdre algunes de les seves capacitats en grau lleu. I d’altra banda, ajudarà a retardar aquest procés en els que encara estan sans.

¿Qué és l’estimulació cognitiva?

L’estimulació cognitiva és un conjunt de tècniques que té com a fi millorar aspectes relacionats amb l’activitat cerebral. Aquests poden ser la concentració, la memòria, algunes funcions executives, el llenguatge, la percepció i la capacitat d’atenció entre altres.

Aquesta estimulació va enfocada a aquelles capacitats i habilitats que es troben en un estat normal o amb un lleu deteriorament. Es podria dir que és la gimnàstica mental que tota persona necessita per mantenir en bon estat el seu cervell.

Aquest conjunt de tècniques és molt valorat perquè s’han demostrat excel·lents resultats en afectats per Alzheimer o altres tipus de demència. No obstant això, és beneficiós per a totes les persones que s’estan endinsant en la tercera edat ja que el seu rendiment cognitiu disminueix cada vegada més.

¿Por què és necessària l’estimulació cognitiva en la tercera edat?

En la joventut i l’adultesa ens mantenim actius a diari amb la feina, els fills i altres obligacions de la vida diària. Per tant, el nostre cos encara té forces. Per a això, estar ocupats d’aquesta manera obliga el nostre cervell a treballar constantemente.

A partir de la jubilació, no només no es tenen obligacions que ens mantinguin ocupats, sinó que a més el nostre cos es va deteriorant a poc a poc . Això fa que articulacions, músculs i ossos perdin força. Per això l’exercici físic és molt recomanable en la vellesa. Igualment succeeix amb el nostre cervell, el qual quan es troba en bon estat ens permet realitzar accions del dia a dia com caminar, teixir, escriure, llegir, parlar, recordar el número de telèfon d’algú i moltes coses més.

Per evitar que aquestes accions ens costin massa i molt més cada dia, el nostre cervell també ha de fer exercici. Això s’aconsegueix a través de l’estimulació cognitiva en la tercera edat. Per tant, un bon conjunt de tècniques juntament amb la constància oferirà resultats visibles en poc temps.

¿Qué tipus de tècniques d’estimulació cognitiva en la tercera edat hi ha?

Cada persona és diferent i necessitarà millorar un aspecte o un altre del seu rendiment cognitiu. A Palau de Can Sunyer comptem amb un equip de professionals qualificats per donar atenció personalitzada. Oferirem les tècniques més adequades en el cas que tindran com a resultat una millora en la seva qualitat de vida.Estas són algunes de les tècniques que es fan servir per a l’estimulació cognitiva en la tercera edat:

  • Fitxes i quaderns
  • Exercicis de memoria
  • Feines que obliguin a mantenir l’atenció com escriure, llegir, teixir, manualitats, etc …
  • Activitats per pensar que requereixin una solució

Si vols més informació sobre tots els programes d’estimulació cognitiva en la tercera edat que tenim ja sigui al centre de dia oa la residència permanent, contacta’ns i et donarem assessoria personalitzada per a tu o el teu familiar tan estimat.

Entrades relacionades