La relació dels avis amb els néts

La relació dels avis amb els néts

La relació dels avis amb els néts

Els avis tenen una oportunitat per desenvolupar la seva vida afectiva amb la família. En l’article t’expliquem per què és bo mantenir relació amb els néts.

Relació entre avis i néts

En primer lloc, és important recordar que la funció d’un avi no és socialitzar al seu nét. Per a això, ja hi són els pares, que són els que han d’imposar un criteri.

Un avi té l’oportunitat d’ensenyar als seus néts qüestions vitals però sense la pressió que comporta la posició paterna. D’altra banda, també pot compartir aficions i, d’aquesta manera, passar una estona divertida. Les tardes entre les dues generacions són una oportunitat per conèixer i perquè els petits s’ho passin bé amb la supervisió d’un gran.

Per aquest motiu, és relativament habitual que un avi porti al seu nét a futbol o a espectacles musicals o circenses. També és comú que surtin a berenar junts. No ha d’estranyar que les primeres experiències d’oci d’una persona siguin amb els avis. D’aquesta manera, ambdues generacions comparteixen experiències.

Si alguna cosa caracteritza a aquest vincle és la voluntarietat. Avis i néts es relacionen el que els vingui de gust, de manera que pot ser una experiència molt bonica. Tot i que és bo que els pares inculquin als seus fills el respecte a la gent gran, no cal forçar la relació.

Com relacionar-se amb l’avi si està en una residència

La relació amb una persona que viu en una residència té una sèrie de particularitats. Entre elles, la més important és que els horaris estan pautats. Per aquest motiu, el convenient és adaptar-se a les necessitats de la gent gran.

Un altre aspecte és que cada persona té unes circumstàncies específiques que obliguen a prendre determinades decisions. Hi ha persones grans que poden sortir de la residència amb normalitat mentre que altres tenen problemes de mobilitat. D’altra banda, convé que valoris quin és l’estat cognitiu de la persona per saber què pot fer. En els últims anys hi ha hagut un interès per part de molts en fomentar aquests vincles perquè tenen un efecte terapèutic.

Si tens al teu pare o mare en una residència, el consell és que fomentis en la mesura del possible la relació amb els teus fills. Tots dos van a sortir beneficiats i tu et sentiràs millor. En qualsevol cas, és bo que recordis que la última responsabilitat la tindràs tu.

Conclusió

Si tens un ésser estimat en situació de dependència, t’animem a que contactis amb Palau de Can Sunyer. A la residència de la Tercera Edat disposem de tots els mitjans necessaris perquè no t’hagis de preocupar per aquest tipus de situacions. Aconseguiràs que els teus majors mantinguin una bona qualitat de vida. No dubtis a contactar-nos si necessites més informació.

Estem convençuts que et podem donar un cop de mà perquè comptem amb un equip professional altament qualificat (metges, psicòlegs, fisioterapeutes) i unes instal·lacions a l’última. A més, som residència de majors i centre de dia.

Entrades relacionades