La residència per a les persones amb mobilitat reduïda

movilidad reducida

La residència per a les persones amb mobilitat reduïda

Són diversos els perfils de resident que vénen al nostre centre. En aquest article volem parlar de les persones amb mobilitat reduïda, un col·lectiu que necessita atencions especials.

Treballar amb una persona amb mobilitat reduïda

En primer lloc, és important, no només saber quins són els seus problemes de mobilitat, sinó la seva naturalesa. Hi ha problemes degeneratius o d’altres que responen a una patologia puntual. El nostre equip de gerontòlegs mantindrà una entrevista amb el resident per saber-ho i, a partir d’aquí, marcar una pauta. Volem que l’estada a la residència sigui el millor possible.

El segon aspecte està en la rehabilitació. Comptem amb un equip d’especialistes en fisioteràpia, animació cultural, psicologia i teràpia cognitiva per millorar habilitats o reduir el deteriorament. Es tracta, en definitiva, de tenir tot el necessari per mantenir un alt nivell d’autonomia. El nostre equip de professionals multidisciplinaris està preparat per a això.

Som conscients que el resident pot arribar en un moment d’inseguretat personal. Per aquesta raó, el nostre primer treball és avaluar el seu estat. Una bona qualitat de vida, fins i tot amb una mobilitat reduïda, es pot aconseguir. L’important és que la persona estigui en condicions psicològiques bones i el nostre treball és ajudar-hi. Sabem que aquest aspecte és fonamental per garantir una estada agradable i amb optimisme.

Finalment, indicar que tenim infermers i metge perquè, en determinats casos, cal fer un seguiment més continu. D’aquesta manera, aconseguim garantir que qualsevol perfil de resident pot estar ben atès. Realitzem un seguiment personalitzat per adaptar els tractaments a les teves necessitats. Si tens una malaltia crònica, no et preocupis, et donarem la medicació que necessitis en cada moment.

A més, igual d’important és comptar amb unes instal·lacions i serveis apropiats. En funció del perfil de resident, comptem amb residència permanent o centre de dia. Així, es pot adaptar l’experiència a partir de les necessitats concretes de cada persona.

Què puc fer jo si vull millorar l’estada?

Evidentment, hi ha una part que depèn del resident, la relacionada amb les activitats. Si vols, pots ser partícip dels programes d’animació grupal o de les excursions. A Palau de Can Sunyer col·laborem amb la vida associativa del municipi on som. Per tant, ni tindràs problema de manca de possibilitats per tenir una vida entretinguda.

A més, tenir una mobilitat reduïda no té per què impedir-te el moviment. Al contrari, moltes vegades suposa una oportunitat per conèixer nous llocs. És important tenir en compte aquest aspecte perquè molta gent pensa, erròniament, que si. Pots visitar i rebre visites. De fet, comptar amb el suport dels teus familiars i éssers estimats és un punt fonamental.

Conclusió

Les residències de gent gran a Collbató han canviat molt i guanyat en prestacions. Avui són un centre amb totes les tecnologies i amb professionals altament qualificats per atendre casos de mobilitat reduïda. Per aquest motiu, t’animem a que ens coneguis millor. La jubilació pot ser una gran oportunitat per viure amb comoditat i que et cuidin.

Entrades relacionades