L’activitat física de la gent gran

L’activitat física de la gent gran

L’activitat física de la gent gran

L’activitat física de la gent gran és, no només recomanable, sinó necessària en determinats casos per a la Tercera Edat. En aquest article indiquem algunes pautes recomanables per millorar la salut física mitjançant l’activitat física.

Beneficis de l’activitat física

L’activitat física aporta diversos beneficis pràctics per als majors que es poden notar a curt termini. Podem destacar els següents, que sempre són positius:

1. Allibera endorfines

Les persones que practiquen exercici físic tots els dies de manera moderada tendeixen a ser més feliços. L’alliberament d’endorfines ens permet sentir-nos millor, més optimistes i sense necessitat d’altres additius. Aquesta circumstància és fonamental per reduir l’estrès, per exemple. Per aquest motiu, tot aquell que pugui, hauria de fer exercici.

2. Retarda l’envelliment

Fer exercici amb freqüència retarda l’envelliment perquè mantens activitat muscular i evites l’entumiment. Un organisme actiu es conservarà més temps en perfectes condicions. Aquesta és una altra de les raons per les quals s’aconsella practicar exercici, perquè es millora en salut.

3. Redueix l’insomni

Les persones grans poden tenir problemes importants d’insomni i una activitat física moderada els redueix. Serà més fàcil agafar el son i, d’aquesta manera, es millorarà en qualitat de vida. En conseqüència, és una alternativa per a aquells que no volen utilitzar complements químics per descansar.

Adaptar l’activitat física a les necessitats de cada persona

Encara que l’activitat física és positiva per a les persones en general, és important adaptar-les a les circumstàncies de cadascú. Això és més important, si cap, a les residències de la Tercera Edat, ja que treballem amb problemàtiques diverses.

Per exemple, una persona que acaba de ser operada d’una cama s’ha de sotmetre a sessions de fisioteràpia. En aquest cas, més que fer passejades, li convindrà potenciar determinat tipus d’exercicis de rehabilitació. Tenir en compte això és fonamental per no perdre el temps.

Un altre cas particular és el de les persones que pateixen algun tipus de demència. Quan es dóna aquesta situació, és responsabilitat dels empleats del centre assegurar que el resident pot fer exercici en certes condicions, i el normal és que sigui algun presentador o psicòleg el que l’acompanyi.

Com pots veure, l‘activitat física, per a ser satisfactòria, s’ha d’adaptar a les característiques de cada resident. Si es tenen en compte els següents aspectes que hem indicat, no hauria d’haver cap problema.

Conclusió

Si vols millorar la teva qualitat de vida o ajudar a que un ésser estimat la millori, en una residència de la Tercera Edat és més senzill. No en va, comptem amb tota la infraestructura necessària per aconseguir-ho en un entorn agradable. A la llarga, notareu la diferència i millorareu la vostra qualitat de vida. A Palau de Can Sunyer oferim les possibilitats de residència permanent o de centre de dia per adaptar-nos a les necessitats de perfils diferents. A més, comptem amb servei de medicina general, fisioteràpia i psicòlegs. T’animem a que contactis amb nosaltres si busques una residència o si necessites un lloc per a un ésser estimat.

Entrades relacionades