L’Alzheimer en una residència d’avis: com millorar la qualitat de vida

Alzhéimer

L’Alzheimer en una residència d’avis: com millorar la qualitat de vida


L’Alzheimer és el tipus de demència més habitual a la Tercera Edat. Ara bé, hi ha possibilitats de millorar la qualitat de vida de les persones que ho pateixen.

 

Com tractar a un malalt d’Alzheimer a una residència?

En primer lloc, és important indicar que l’Alzheimer és una malaltia amb diverses fases. Tot i que no hi ha una durada determinada en cadascuna, sí que és cert que aquesta és progressiva. A més, cal recordar que l’esperança de vida mitjana per a la persona que pateix la malaltia és d’entre 10 i 12 anys.

Això vol dir que podem fer, i molt, per millorar la qualitat de vida del malalt. Això s’aconsegueix de dues maneres:

  1. Fent tot el possible per retardar el deteriorament cognitiu mitjançant tècniques d’estimulació. Encara que el pronòstic sigui clar, sí que es pot fer perquè triguin més a reproduir-se els símptomes. Per a això, cal que la residència compti amb un equip multidisciplinari de professionals. Els estudis amb pacients que pateixen aquesta malaltia demostren que, amb un tractament adequat, es retarda.
  2.  Aconseguint que el malalt estigui en un entorn familiar que identifiqui com a propi. Si hi ha alguna cosa fonamental en aquest tipus de malalts és el contacte amb éssers estimats. Veure amb freqüència als familiars contribuirà a retardar la pèrdua de memòria. Si hi ha una cosa que un malalt d’Alzheimer segueix apreciant són els estímuls afectius.

Evidentment, també dependrà de la fase en què estigui el malalt. Si ets familiar d’una persona amb Alzheimer, et recomanem vivament que consideris la possibilitat que estigui en una residència o centre de dia. Del que es tracta és de comptar amb el millor servei possible per al teu ésser estimat. Encara que culturalment la família ha estat la que assumia aquestes funcions, el resultat no sempre és el millor.

 

Pautas que seguim amb malalts d’Alzheimer

El primer pas, quan ingressa a la residència la persona, és comprovar quin és el grau de deteriorament cognitiu. Per a això, comptem amb psicòlegs que poden realitzar l’avaluació. A partir d’aquí, es determinarà quin és el grau d’autonomia i es realitzarà un seguiment.

Posteriorment, i si hi ha problemes físics, anirem amb compte amb aquesta qüestió. Per exemple, si el grau de deteriorament cognitiu impedeix la mobilitat.Per a això, l’equip de fisioterapeutes s’encarregarà que la persona segueixi uns hàbits per retardar la pèrdua. D’aquesta manera, es posaran pautes que prolonguin la mobilitat del pacient.

Finalment, cal indicar que els animadors del centre residencial ajudarán a que l’estada sigui més agradable i que el pacient socialitzi amb altres persones. Per descomptat, també es compta amb un equip mèdic que pot atendre les incidències que s’originen, sobretot en el cas de les malalties cròniques.

A Palau Can Sunyer comptem amb tot el necessari perquè l’estada dels teus sigui agradable. T’animem a que contactis amb nosaltres si tens una persona estimada que pateix Alzheimer. Podem ajudar-lo a que millori la seva qualitat de vida.

Entrades relacionades