L’atenció psicològica a les residències de gent gran

gent gran

L’atenció psicològica a les residències de gent gran

L’atenció psicològica és fonamental en les residències de gent gran. Sempre és important estar bé d’ànim, però molt més en la Tercera Edat. Un aspecte principal és saber des del moment de l’entrada quina és la circumstància de cada persona. A partir d’aquí, els nostres serveis s’adaptaran. En aquest article t’expliquem breument com treballen les residències de gent gran perquè els interns mantinguin l’alegria de viure.

L’atenció psicològica des dels protocols de benvinguda

El primer element a tenir en compte és veure en quines condicions arriba un intern a la residència. En aquest aspecte, és fonamental discernir si és autònom o no a nivell cognitiu. Evidentment, en funció de les circumstàncies, es prendran unes decisions o unes altres. Hem de dir que, avui, cada perfil de resident és diferent i necessita una atenció específica.

Si la persona no és autònoma, l’atenció psicològica que podem realitzar està encaminada a reduir el ritme de la pèrdua de facultats cognitives. Això és així per les demències i ens correspon fer un seguiment de l’evolució del resident. Si és possible, proposarem diferents exercicis d’estimulació cognitiva que permeten mantenir l’estat de la persona en òptimes condicions. A la llarga, aquest aspecte és fonamental.

En cas que la persona sigui autònoma, el paradigma canvia per complet. Quan això succeeix, el primer aspecte a valorar és que el resident només ha de rebre aquesta atenció en cas que ho sol·liciti. Això no vol dir que no existeixi la possibilitat, però el principi que s’imposa és el de voluntarietat. No en va, no cal oblidar que tractem amb adults als quals no volem infantilitzar. Si necessites aquesta atenció, estarem a la teva disposició quan ho desitgis i si no, no serà necessari.

Moltes vegades, i sobretot en els inicis, el resident necessita parlar i expressar les seves sensacions i sentiments. En aquest cas, l’equip de psicòlegs d’una residència realitza una funció terapèutica, però també de coaching. Del que es tracta, en definitiva, és de que la gent gran que viu a la nostra residència es senti millor. La Tercera Edat és una oportunitat per afrontar nous reptes, no un retir.

Què ofereix una residència per a la Tercera Edat

A Palau Can Sunyer tenim tot el necessari perquè les persones de la Tercera Edat se sentin com a casa. A més d’àmplies dotacions, comptem amb la possibilitat de residència permanent o de Centre de Dia. D’aquesta manera, podrem adaptar l’estada a les circumstàncies de cada cas particular. La Tercera Edat és un moment per fer coses, no necessàriament un retir, i a la residència, comptem amb un equip d’especialistes i psicòlegs.

Si ets una persona gran que vol guanyar en comoditat o tens un ésser estimat que necessiti atenció especial, t’animem a que contactis amb nosaltres. Estem segurs que et podem ajudar i som un referent per a aquelles persones que desitgen un envelliment actiu o millorar la seva qualitat de vida.

Entrades relacionades