L’autonomia en una residència de la Tercera Edat a Abrera

excursiones ancianos

L’autonomia en una residència de la Tercera Edat a Abrera

La Tercera Edat pot ser una etapa interessant de la vida si estem en bones condicions. Entenent aquest nou paradigma, tota residència s’ha de permetre l’autonomia de l’intern. T’expliquem millor per què.

L’autonomia en una residència d’avis

El primer aspecte a tenir en compte és que el resident, en molts casos, ha entrat voluntàriament. Si és així, la nostra obligació és respectar les seves conviccions i afavorir la seva autonomia. Per aquest motiu, i previ avís, facilitem que pugui sortir a prendre alguna cosa o a passar un dia fora si així ho desitja. D’aquesta manera, la residència passa a assemblar-se més a un hotel. El resident pot anar a prendre cafè o a esmorzar i tornar passat una estona. Quan es tracta de persones que no tenen limitacions físiques ni cognitives importants, aquesta és una bona opció.

D’altra banda, la residència facilita aspectes importants com l’assistència de metge o serveis de fisioteràpia. D’aquesta manera, aconseguirem que el resident estigui més còmode i pugui assolir la seva autorealització. També preparem activitats específiques per a aquelles persones que volen sortir però que tenen limitacions físiques, com és el cas de les excursions. Si es volen conèixer llocs dels voltants i fer grup, nosaltres contribuïm a això.

Un altre aspecte no menys important és l’autonomia afectiva. Aquest element és fonamental perquè la qualitat de vida de les persones que viuen millorarà. En cap cas les residències de la tercera edat són espais tancats. Al contrari, són llocs en els quals el resident es pot relacionar amb altres persones i compartir experiències. D’altra banda, es poden rebre visites d’éssers estimats. D’aquesta manera, el concepte de residència ha canviat molt els últims anys.

Els avantatges de residir a Palau de Can Sunyer

A Palau de Can Sunyer treballem un conjunt de professionals que donen una visió multidisciplinar. Aquest aspecte és fonamental per assegurar que cada resident té allò que necessita per al seu desenvolupament personal. Per poder ajudar als nostres interns, partim de dos elements fonamentals:    

  1.  La seva situació física i cognitiva. Sabem que no és el mateix tractar amb una persona amb demència o paralítica que amb algú que cada dia opta per córrer o caminar. Una persona amb autonomia física i psicològica ha de poder entrar i sortir amb certa llibertat. Sortir a prendre alguna cosa amb la família hauria, també, ser normal.    
  2.  Les seves circumstàncies personals afectives. Un dels fenòmens que volem evitar és el de la soledat. Per aquest motiu, comptem amb psicòlegs i educadors socials que comproven quina és la situació de partida. Una persona sola o que acaba de quedar-se sola necessita un major suport que qui ha éssers estimats que el visiten.

En definitiva, si busques una a residència de la Tercera Edat a Abrera per als teus éssers estimats, t’animem a que ens visiteu. Estem convençuts que t’agradaran les nostres instal·lacions i la gamma de serveis que oferim al resident. Contacta amb nosaltres i t’oferirem més detalls el que hi ha a la teva disposició perquè prenguis la decisió.

Entrades relacionades