Les activitats a l’aire lliure per a la Tercera Edat

La programació d'activitats a l'aire lliure per la tercera edat

Les activitats a l’aire lliure per a la Tercera Edat

De vegades tendim a pensar que les activitats a l’aire lliure no són per a gent gran. Res més lluny de la realitat, i aquí ho expliquem amb tot luxe de detalles.

Com gaudir de les activitats a l’aire lliure sense riscos

És important que tinguis present que les persones grans tenen una salut més delicada. Per tant, qüestions com l’abric o la dosificació en els esforços prenen més importància.

Dit això, sí que hi ha diferents disciplines que es poden practicar sense problema com el running, el ciclisme o els esports en equip. La principal idea és que, si et vols mantenir en forma, hi ha formes d’aconseguir-ho. A la llarga, si has de tenir un determinat seguiment per treure-li el màxim partit.

El segon aspecte a destacar és la programació d’activitats. Un error recurrent és pensar que l’activitat física no ha d’estar controlada. Si un dia et ve de gust córrer, està bé, però a aquestes edats convé que sàpigues fins on pots arribar.

D’altra banda, tingues present que les activitats a l’aire lliure tenen limitacions climàtiques. Has de buscar un substitutiu a l’hivern si el que vols és fer esport sense aquestes limitacions pràctiques.

1. Consell del facultatiu

Si ets una persona gran i vols fer exercici, has de consultar al seu facultatiu si tens dubtes. Si bé és cert que amb qui té experiència no sol ser necessari, sí caldria prendre precaucions amb qui no la tingui. El resultat serà que es podrà gaudir més de la pràctica de l’esport i amb seguretat.

2. Planificació mensual

Quan iniciïs les activitats físiques a l’aire lliure, és bo que facis una planificació mensual. Aquest aspecte és fonamental si vols millorar la teva salut o algun aspecte orgànic. A més, convé diferenciar allò que es fa per devoció de les obligacions per salut. Les persones tenim tendència al caos i si alguna cosa no ens agrada molt ho acabarem deixant, així que convé posar pautes d’actuació.

3. Comprovar els progressos

La pràctica quotidiana de l’exercici t’ajudarà a millorar el teu benestar, tot i que convindrà que facis una comprovació dels progressos. En casos poc greus pots fer-ho tu mateix però, si hi ha hagut prescripció facultativa, millor que s’encarregui de revisar-lo teu metge. D’altra banda, aquest tipus de seguiment serveix per canviar el que t’interessi i millorar-ho.

Conclusió

Les activitats a l’aire lliure són una opció per millorar la teva qualitat de vida. Ara bé, quan som grans es fa important que revisem determinats aspectes. A Palau de Can Sunyer comptem amb un equip de professionals per tenir cura de la teva salut si vols viure en una residència de la Tercera Edat. Tenim metge, psicòleg, fisioterapeuta i animador.

Estem convençuts que et podem ajudar a millorar la teva qualitat de vida. T’animem a que ens contactis si ets gran i vols viure amb totes les comoditats a 30 minuts de Barcelona. Oferim servei de residència i centre de dia. Si ets major o tens un ésser estimat dependent, aquesta és una bona opció.

Entrades relacionades