Les activitats d’animació en una residència d’ancians

actividades de animación

Les activitats d’animació en una residència d’ancians

Les activitats d’animació són un element important en les residències per a la Tercera Edat. En aquest article, fem un resum de les possibilitats al teu abast a Palau de Can Sunyer.

Activitats d’animació

El concepte d‘activitats d’animació és molt ampli i, erròniament, s’identifica només amb activitats que es realitzen durant les vacances. La veritat és que són molt recomanables en la Tercera Edat ja que ajuden a exercitar qualitats com la memòria, la psicomotricitat i els vincles amb altres persones. Per tant, una residència especialitzada ha de tenir en compte aquestes qüestions i treballar per desenvolupar aquest tipus d’activitats amb els seus residents.

En primer lloc, per potenciar la memòria, és important jugar, llegir o escriure. Una activitat d’animació planificada contribuirà al fet que els nostres majors es mantinguin en forma, es diverteixin i millorin les seves capacitats cognitives. Des de la pràctica de jocs de taula amb preguntes i respostes fins a la lectura. Per això, en Palau de Can Sunyer proporcionem premsa diària i suficient material de lectura perquè els nostres residents ampliïn els seus horitzons culturals.

Un altre element fonamental per a nosaltres, és potenciar els llaços socials i afectius. Al cap i a la fi, cal recordar que som éssers humans i tots necessitem inclinació. Els nostres psicòlegs organitzen trobades perquè els residents millorin la seva vida social. Les activitats d’animació inclouen berenars, menjars especials i reunions per compartir experiències. Una altra tècnica de recent implantació però d’indubtable èxit és la teràpia canina. En la nostra residència, treballem perquè els residents se sentin bé i feliços en la mesura del possible, interactuant entre ells i sentin que viuen en un bon lloc, tal com la seva pròpia llar.

Finalment, no cal obviar la potenciació de les capacitats psicomotrius com a element fonamental. No és un secret que moltes persones tenen problemes de mobilitat i necessiten cures i atencions especials. Un dels objectius, doncs, és que millorin la seva qualitat de vida. Les activitats d’animació inclouen passejos i exercicis, encara que tenim un gimnàs específic per a aquesta casuística.

Gaudir d’aquesta etapa de la vida a Collbató

El canvi de les residències de la Tercera Edat ha estat enorme en els últims anys. L’augment de l’esperança de vida i del nombre de persones que resideixen soles ha redundat en una millor qualitat del servei. D’altra banda, i no menys important, avui pots triar entre diverses possibilitats, des de residir a passar unes hores. Finalment, cal pensar que el personal està altament qualificat perquè hi ha auxiliars de geriatria, fisioterapeutes, psicòlogues i educadors. La imatge del fred asil ha passat a la història i avui són llocs amb totes les comoditats. A més, i convé no oblidar-ho, tenim tota la infraestructura necessària per a persones depenents o malalts crònics.

En Palau de Can Sunyer organitzem diverses activitats d’animació perquè els nostres residents tinguin una millor qualitat de vida. Es tracta de garantir que la seva estada sigui agradable i que mantinguin en plenitud les seves facultats. Si estàs jubilat o tens un ser estimat en aquesta situació a Collbató o voltants, aquesta és una bona alternativa. Estem a la teva disposició per aclarir tots els dubtes que se’t presentin i ajudar-te en el que necessitis.

Entrades relacionades