Les activitats intel·lectuals en una residència

Les activitat intel·lectuals en una residència

Les activitats intel·lectuals en una residència

Per la gent gran és altament recomanable realitzar activitats intel·lectuals. Són diverses les avantatges i aquesta qüestió cal modular-la en funció de les característiques de cada individu. A continuació, donem més detalls.

Activitats intel·lectuals per a persones en perfecte estat cognitiu

Com a principi general, cal indicar que una activitat intel·lectual és positiva per al desenvolupament personal. Això sí, el recomenable és que els nivells d’estrès que genera no siguin difícils de manejar.

L’important és realitzar una activitat que serveixi per estimular les neurones. Les possibilitats que hi ha són diverses, perquè pot ser que optis per uns estudis reglats, jocs de taula o, simplement, per fomentar la lectura. Per això, el consell és que optis per aquella activitat intel·lectual que compleixi amb la seva comesa sense que et resulti pesada. Aquesta és la garantia d’una certa continuïtat en el temps; a la llarga, notaràs la diferència.

No obstant, en el cas de persones que tinguin les facultats cognitives en perfecte estat, no cal pautar cap tractament ni supervisió.

Activitats intel·lectuals en les persones amb problemes cognitius

Quan hi ha un problema cognitiu, les activitats d’estimulació cerebral han d’estar dirigides. Per a això, el recomanable és comptar amb el concurs d’un psicòleg, animador cultural o terapeuta ocupacional.

El motiu és simple: cal fer el tipus d’exercici que serveixi per estimular una part concreta del cervell. D’aquesta manera, s’aconseguirà l’objectiu desitjat. En alguns casos, es tracta de recuperar mobilitat mentre que en altres s’intentarà retardar el deteriorament cognitiu.

En definitiva, és fonamental que el professional ens assessori sobre el que necessitem. D’aquesta manera, serà molt més senzill prendre una decisió de futur i monitoritzar el procés.

Com et pot ajudar una residència de la Tercera Edat

Les activitats intel·lectuals de rehabilitació o estimulació cognitiva han de realitzar-se allà on hi hagi personal qualificat. Això és, precisament, el que estem en disposició d’oferir a Palau de Can Sunyer.

Som conscients de la necessitat de marcar la diferència. Per aquest motiu, donem prioritat absoluta al vessant assistencial. Comptem amb un elenc de professionals que poden donar resposta a qualsevol situació que requereixi estimulació cognitiva.

Un altre aspecte a destacar és que aquests plans es realitzen d’ofici en persones dependents. Disposem d’un equip de metges que revisen amb freqüència l’estat dels residents. D’aquesta manera, es pot donar una resposta puntual a les necessitats de cada persona amb garanties.

Conclusió

Al segle XXI és normal que et plantegis la possibilitat d’anar a una residència per a disposar de tots els serveis sense necessitat de realitzar grans desplaçaments. A més, també és d’agrair que s’ofereixin diverses opcions de residència i que l’entorn natural sigui agradable.

D’altra banda, si necessites anar a una residència de la Tercera Edat on estimular la teva activitat mental i tenir una vida reposada, a Palau de Can Sunyer et podem ajudar. Pots contactar-nos si necessites tu els serveis o si són per a un ésser estimat. Estem convençuts que et podem ajudar aportant totes les garanties necessàries.

Entrades relacionades