Les activitats lúdiques a la tercera edat

actiivitats lúdiques

Les activitats lúdiques a la tercera edat

Palau de Can Sunyer té com a objectiu garantir el benestar de tots els seus residents. Per això, tractem de dur a terme programes d’activitats molt variats com ara manualitats, activitats lúdiques, animació, etc. D’aquesta manera, aconseguim que els nostres residents tinguin un element d’oci diari i els aporti un benestar anímic. A més, realitzant aquest tipus d’activitats és una bona manera de que se sentin útils.

En aquest article, et parlarem de la importància que tenen les activitats lúdiques a la tercera edat. No t’ho perdis!

Què són les activitats lúdiques?

Com bé indica l’adjectiu lúdic, que el seu significat és joc, s’entén com activitats lúdiques aquelles que afavoreixen l’ésser humà. És a dir, són activitats que ajuden a alliberar tensions i socialitzar amb altres persones.

A la tercera edat, aquest tipus d’activitats són molt importants per a les persones. Doncs, permet evadir-se de la rutina i de les preocupacions que puguin tenir. A més, les activitats lúdica aporten una sèrie de beneficis que es vinculen amb la millora de la salut i el desenvolupament de capacitats físic motrius.

Com veus, les activitats lúdiques són perfectes per al benestar tant emocional com social de la persona gran. Així doncs, són una forma de poder interactuar amb altres persones i ajudarà a evitar la solitud.

Tipus d’activitats lúdiques per a gent gran

A continuació, et presentem un seguit d’activitats lúdiques perfectes perquè les realitzin els grans. Gràcies a aquestes activitats els nostres residents poden millorar la seva agilitat mental, agudesa sensorial, etc. És una forma fàcil d’exercitar les capacitats. Aquí et deixem algunes de les activitats:

  • Jocs tradicionals: aquest tipus d’activitat lúdica és molt coneguda per tots. En aquest cas, realitzar aquest tipus de jocs implica una mica d’activitat física. A més, les regles són senzilles. Alguns exemples de jocs tradicionals són: les bitlles, la diana, la petanca, etc.
  • Bingo: aquesta és una altra de les activitats lúdiques que més solen agradar a la gent gran. Gràcies a la seva realització, afavorim l’atenció i concentració. A més, és un joc col·lectiu però alhora individual. Amb la qual cosa, aconseguim fomentar les relacions amb altres persones i potenciem la pròpia autonomia personal.
  • Jocs de taula: aquest tipus de jocs es sol jugar amb diverses persones situades al voltant d’una taula. A més, la seva pràctica sol requerir de l’ús del raonament tant tàctic com estratègic, coordinació, memòria, capacitat deductiva, etc. Alguns exemples d’aquest tipus de jocs de taula són: les cartes, el dòmino, les dames, els escacs, el parxís, etc.

Fins aquí l’article sobre les activitats lúdiques a la tercera edat. Esperem que us hagi servit de gran ajuda i que les puguis posar en pràctica. Recorda, si tens qualsevol dubte o consulta, pots posar-te en contacte amb nosaltres. Estarem encantats d’atendre’t.

Entrades relacionades