Les activitats manuals en una residència

Les activitats manual en una residència

Les activitats manuals en una residència

Les activitats manuals en una residència serveixen per estimular l’intel·lecte i millorar la salut general. A l’article t’oferim algunes claus.

Per què fer activitats manuals?

A les residències de la Tercera Edat es realitzen diverses activitats manuals. La complexitat és variable, de manera que cada resident pot fer l’activitat que millor s’adapti a les seves característiques.

D’una banda, aquest tipus d’activitats permeten millorar la memòria. En els casos de demències, aquest aspecte és fonamental perquè es retarda el deteriorament cognitiu. Són molts els facultatius que recomanen aquestes activitats per mantenir l’estat general del resident. Per aquest motiu, les manualitats més senzilles són útils per a les persones que tenen problemes cognitius o de psicomotricitat.

En segon lloc, les manualitats són una oportunitat per desenvolupar una afició. No en va, cal recordar que algunes de les activitats que es proposen requereixen d’una certa complexitat. Això succeeix amb el ganxet o la pintura. Les residències de la Tercera Edat imparteixen tallers de ceràmica o altres activitats per a aquelles persones que tinguin condicions.

Finalment, convé destacar que una activitat manual facilita la socialització entre els residents. Aquesta és una manera de fer amics i sentir-se millor. A la Tercera Edat, el risc d’estar sol és elevat i les residències organitzen aquestes activitats també com a pretext perquè els residents puguin conèixer gent.

Quines condicions són necessàries per a realitzar manualitats?

Les manualitats tenen una sèrie de requisits. Com a principi general, cal adaptar el nivell d’aprenentatge a les capacitats de cada resident.

Per exemple, una persona amb alzheimer només hauria de fer manualitats senzilles. Retallar cartrons, fer puzzles o enganxar trossos són les alternatives més utilitzades. La senzillesa és en aquest cas una manera de mantenir les capacitats cognitives. A la Tercera Edat, és important per no tenir problemes.

En el cas de les persones amb plenitud de facultats, podem optar per altres alternatives més complexes. La ceràmica és una possibilitat interessant, atès que és una manera d’adquirir una nova habilitat. Pintar és una altra possibilitat, sobretot per a les persones que ja tinguessin coneixement.

Finalment, i encara que sigui de sentit comú, cal recordar que les manualitats han de poder realitzar-se. No serveix de res plantejar desafiaments complicats si després no es van a executar.

Conclusió

Si vols anar a una residència de la Tercera Edat, és important que compti amb un programa d’activitats manuals i tallers. Aquest és el motiu pel qual resultarà molt útil per mantenir-te en plena forma i ampliar relacions.

A Palau de Can Sunyer comptem amb un equip professional d’animadors i psicòlegs. Estem segurs que marquem la diferència perquè disposem de tots els mitjans necessaris perquè no tinguis problemes. Les activitats manuals són una bona oportunitat per tenir una millor estada i una salut plena.

T’animem a que ens contactis si busques una residència amb totes les comoditats a Montserrat. Estem convençuts que, tant si vas sol com si tens un ésser estimat, estaràs a gust.

Entrades relacionades