Les amistats en la Tercera Edat

amistades

Les amistats en la Tercera Edat

Tenir amistats és important durant tota la vida, però ho és més encara en la Tercera Edat. Et parlem de com es desenvolupen aquestes relacions en aquest moment de la vida.

Com es viuen les amistats en la Tercera Edat

Hi ha un judici de valor amb el qual discrepem que parteix de la base que en la Tercera Edat no es fan amistats noves. Hi ha qui pensa que, les amistats que no hem fet de joves, no les farem de grans.

Hem d’indicar que això és radicalment fals. En primer lloc, perquè les persones joves pequen d’inexperiència i les possibilitats de no saber triar bé els amics són molt més grans. D’altra banda, perquè durant la joventut és habitual tenir relacions més superficials. Tenir moltes relacions no és sinònim de ser feliç i, a certes edats, es prioritza la qualitat sobre la quantitat.

Una persona gran que estigui en plenitud de facultats mentals té més experiència vital i un bagatge que és envejable. Això vol dir que no perdrà el temps i que sabrà triar millor amb quines persones vol relacionar-se. En definitiva, és una possibilitat molt interessant per millorar la qualitat de vida. La perspectiva d’una persona gran és la d’aprofitar el temps i no martiritzar-se. D’altra banda, és clau que tinguis en compte que el suport dels familiars és igualment important.

Les relacions personals en les residències de la Tercera Edat poden ser de diverses classes. En alguns casos, la persona fa amics per passar una estona o compartir aficions. De vegades, fins i tot es creen vincles amorosos i hi ha relacions de parella. Són moltes les possibilitats i, en contra del que alguns creuen, les residències són un lloc en què relacionés.

En conseqüència, podem dir que una persona gran potser fa menys amics, però de millor qualitat. Això també s’aplica a les residències per a la gent gran.

Millorar les relacions personals en una residència

Anar a viure a una residència de la Tercera Edat és una oportunitat d’obrir noves etapes. Una de les opcions és conèixer noves persones per ser més feliç. Mai és tard per mantenir relacions humanes satisfactòries i no hi ha edat màxima per tenir una vida social plena.

A les residències de la Tercera Edat tens totes les opcions que desitgis per socialitzar. En primer lloc, perquè coincidiràs amb altres persones amb similars inquietuds. A més, perquè ens encarreguem de fomentar que els residents socialitzin entre si mitjançant la realització d’activitats grupals. Per tant, si et ve de gust relacionar-te amb altres persones, aquí és possible. Volem que milloris la teva qualitat de vida i som conscients que les amistats compleixen amb un paper central.

Si vols tenir una existència confortable i amb totes les comoditats, a Palau de Can Sunyer et podem ajudar. De la mateixa manera, si tens un ésser estimat que pateixi alguna malaltia crònica també comptem amb tota la infraestructura necessària. T’animem a que contactis amb nosaltres per conèixer totes les possibilitats al teu abast.

Entrades relacionades