Les habitacions en residències de majors a Collbató per a persones amb pèrdua de memòria

habitaciones en residencias de mayores en Collbató

Les habitacions en residències de majors a Collbató per a persones amb pèrdua de memòria

El disseny de les habitacions en residències de majors a Collbató ha de tenir en compte moltes variables. Algunes d’elles són aplicables també a les habitacions a casa. Per exemple, molts residents solen tenir problemes de memòria. Per a ells, l’entorn és essencial. La seva pròpia casa, o la residència en la qual viuen, hauria de ser un lloc on se sentin segurs. Per això, quan busquis una residència per a majors a Collbató, assegura’t que les habitacions compleixen amb la majoria d’aquests requisits. I, si és possible, amb tots ells.

Què han d’assegurar les habitacions en residències de majors a Collbató

Els punts que tractem a continuació són importants per a tots els residents. Però encara més per a aquells que sofreixen pèrdua de memòria.

Ubicació temporal

Els residents a Collbató han de saber sempre en quin moment del dia es troben. Les persianes han de mantenir-se obertes durant el dia i tancades a la nit. Un calendari actualitzat els servirà per saber en quin mes i dia viuen. Un rellotge digital amb els nombres ben visibles també és d’ajuda. Tots aquests elements afavoreixen la realització de rutines diàries.

Mantenir oberta la porta de l’habitació és bo per a la ubicació espacial.

Obstacles

Les habitacions en residències de majors a Collbató han de ser el més diàfanes possibles per evitar accidents. Cables a terra, catifes que puguin provocar accidents etc. es retiraran. Existeixen maneres segures de personalitzar l’habitació. Com penjar quadres o fotografies. Ambdues, a més, són bones per activar la memòria.

Elements útils i no tan útils

És bo que el telèfon estigui acompanyat d’un llistat fàcil d’usar de nombres d’interès. Per exemple els de la família o els de amics.

També és bona idea que els endolls ressaltin en la paret. Perquè siguin fàcils de trobar. Quantes més tasques puguin fer els residents, millor se senten i més alt serà el seu nivell de vida.

D’altra banda, els miralls no sempre són recomanables en cas de pèrdua de memòria. És necessari saber si el seu propi reflex causa incomoditat al resident. En els casos en què així sigui, els miralls han de retirar-se de les habitacions en residències de majors a Collbató.

Roba de llit

És bo comptar amb roba de llit  que faci contrast amb el color del tera i de les parets. Així els residents la veuran amb més facilitat i s’evitaran accidents com a cops o caigudes. Però no tots els estampats valen. És millor evitar els dissenys amb ratlles o ones, ja que poden causar mareig.

Armaris

Les habitacions en residències de majors a Collbató han de comptar amb armaris el contingut dels quals sigui fàcil d’aconseguir i identificar. Per exemple, col·locant rètols. Així, quan el resident busqui una peça determinada la trobarà molt més ràpid. Realitzar les tasques rutinàries amb rapidesa millora l’autoestima en gran manera. És molt important per a les persones amb pèrdua de memòria.

En general, les habitacions han de romandre tan estàtiques com sigui possible. Però sense afectar a la comoditat. Quan hi ha un lloc per a cada cosa i cada cosa està en el seu lloc, els residents es senten més segurs i millor.

En Palau de Can Sunyer procurem que les nostres habitacions compleixin amb totes les necessitats dels residents. Vine i comprova-ho.

 

Entrades relacionades