Les mascotes a la Tercera Edat

Las mascotas en la Tercera Edad

Les mascotes a la Tercera Edat

És bastant comú comptar amb mascotes a casa. El que potser no se sap tant és que tenen una aplicació terapèutica, especialment per als més grans. En aquest article oferim més detalls.

Avantatges de tractar amb mascotes

Molta gent té un gos, gat o un altre animal com a mascota a casa. Tractar amb una mascota és bo per a persones deprimides perquè ens fa estar actius i assumir responsabilitats. Ara bé, també hi ha una altra aplicació igualment interessant que de vegades no es té en compte. La teràpia amb animals és avui una realitat en diverses residències. Si es realitza amb la necessària regulació i seguiment, és francament positiva.

La freqüència dependrà del que es determini en cada cas. Darrerament, es ve utilitzant un cop al mes, però dependrà de les circumstàncies de cada cas. Encara que el millor és realitzar la teràpia de forma col·lectiva, també es fa individualment. En el cas de les residències de la Tercera Edat, es tracta de millorar la salut. Tot i que es poden utilitzar diverses mascotes, l’habitual és que siguin gossos o gats. No en va, cal tenir en compte que alguns dels residents són persones impedides.

Per exemple, els gossos s’utilitzen amb finalitats terapèutiques. Això succeeix perquè ens recorden la importància que tenen per a nosaltres. Aquesta és la raó per la qual és habitual que els animadors a les residències de la Tercera Edat els utilitzin. El vincle que es genera entre mascotes i residents és molt positiu, tant per a les persones que estan en perfecte estat com per a qui pateix d’una demència. Sobretot, ajudarà a augmentar l’autoestima i a ser conscients de l’important que som.

També hi ha la teràpia amb gats. A diferència de la teràpia canina, aquesta és bona per activar. Els gats, per definició, són més independents. Si del que es tracta és d’activar-se, aquesta és una forma interessant d’aconseguir-ho. Per tant, un bon animador sabrà quin és el context adequat de cada cas.

Les residències de la Tercera Edat

A les residències de la Tercera Edat, l’objectiu és millorar la qualitat de vida de la gent gran. Tot i que és evident que cada cas és un món, els nostres animadors i terapeutes ocupacionals dissenyen el pla terapèutic per a cada persona o grup. La teràpia de mascotes entraria dins d’aquesta categoria. En els últims anys, diferents estudis han validat l’efectivitat d’un mètode que, intuïtivament, s’utilitzava des de feia segles. Utilitzar aquest reforç positiu de forma sistemàtica en determinats casos pot ajudar, i molt.

Palau Can Sunyer és un centre residencial per a les persones de la Tercera Edat. Comptem amb la infraestructura de centre de día i de residència permanent. Si busques un lloc tranquil però amb totes les comoditats per a tu o per a un ésser estimat, aquesta és una bona opció. Podràs adaptar l’estada en funció del que necessitis o prefereixis. T’animem a que visiteu la millor per conèixer tot el que tenim a la teva disposició.

Entrades relacionades