Malalts d’Alzheimer: la nit és el seu pitjor enemic

Malalts d'Alzheimer: la nit és el seu pitjor enemic

Malalts d’Alzheimer: la nit és el seu pitjor enemic

Per als malalts d’Alzheimer la nit és realment un dels seus majors enemics. Doncs pel dia estan entretinguts i amb activitats a realitzar. La nit és el moment en què es relaxen al llit i perden encara més la noció de la realitat. És en aquests moments en què es desorienten, no saben on són ni perquè i poden aixecar-se i fer el que els sembli oportú en aquesta situació.

La importància d’una bona cura de malalts d’Alzheimer


A causa d’això, és molt important que es faci una bona cura de majors en la residència mentre romanen tranquils a la seva habitació. És molt important tenir en compte que algunes d’aquestes persones poden arribar a patir en ocasions el canvi en els seus cicles vitals de son i de vigília. En molts casos, dormen durant el dia a estones i a la nit no tenen son. Això fa que se sentin més actius però més espantats al mateix temps.

Aquesta afecció es diu Síndrome Crepuscular o Síndrome de la Posta de Sol. És més habitual del que puguis pensar en els malalts d’Alzheimer. El veritable perill d’aquest Síndrome està en que al estar més actius sense supervisió és possible que facin alguna cosa i es facin mal. No obstant això, també poden despertar a altres malalts.

Què podem fer per evitar-ho?

Confiar en professionals experts en la cura de malalts d’Alzheimer és fonamental. Perquè no sentin la necessitat d’estar desperts i actius a la nit, és important realitzar activitats i tècniques que els facin estar tranquils conforme la nit es va acostant. Eliminant tota traça d’ansietat que sigui possible, i fins i tot intentar que arribin cansats perquè descansen tota la nit.

Algunes tècniques poden ser:

  • Fer que facin exercici o activitats mentals: totes les persones no tenen la mateixa mobilitat, però sí que es pot ajudar a que no estiguin tot el dia dormint o asseguts. Podem donar-los un passeig a la mesura de les seves possibilitats o fer-los algun tipus d’exercici. També es recomana que facin algun tipus d’activitat per estimular i cansar la seva ment.
  • La llum, que estigui encesa: una cosa que es fa que se sentin més inquiets és que no veuen la llum i es desorienten, per això deixar la llum encesa és una bona opció, ja que quan es desperti podrà veure on són.
  • Proporcionar-li una bona rutina: això pot ser molt beneficiós, perquè al no recordar res és molt possible que aprenguin a força de repetir la mateixa rutina un dia i un altre dia. Es tracta de fer cada cosa a la mateixa hora, sense canviar. Així, quan arribi la nit podran comprendre que ara el que cal fer és anar a dormir.

Com veus, hi ha algunes tècniques que es poden realitzar amb els malalts d’Alzheimer, però hi ha moltes altres. El millor que pots fer és consultar amb especialistes amb experiència en la matèria. A Palau de Can Sunyer comptem amb un equip de professionals expert que s’encarrega de cuidar ancians malalts d’Alzheimer, i que els proporciona tot el necessari per la seva comoditat i benestar.

Etiquetes:

Entrades relacionades