Manualitats per a malalts d’alzheimer i els seus beneficis

Manualidades para enfermos de alzheimer y sus beneficios Manualidades para enfermos de alzheimer

Manualitats per a malalts d’alzheimer i els seus beneficis

Les manualitats per a malalts d’Alzheimer són clau per frenar el ràpid endavant de la malaltia. Mantenen la persona entretinguda, enforteixen els processos cognitius i fomenten la individualitat de la persona malalta. Per descomptat, tot això dóna a la persona més autoestima i fa que sigui més feliç. El seu benestar augmentarà considerablement.

4 Manualitats per a malalts d’alzheimer i tots els beneficis que aporten

Ganxet

És molt popular entre la gent gran en general, però és una activitat que es pot aprendre al llarg de la vida i seguir desenvolupant. És una de les manualitats per a malalts d’Alzheimer de realitzar durant les primeres fases de la malaltia. No suposa cap tipus de problema ja que durant aquesta fase només hi ha petites pèrdues de memòria. El ganxet ajuda especialment a la focalitzar la concentració.

Aquarel·les de colors

N’hi ha especials que vénen amb dibuixos per omplir amb colors. Només requereixen de la pintura que mullada en aigua no requereix esforç per pintar. Els dibuixos i professionals que dirigeixin la classe les faran recordar els pigments que hauran d’usar en els mateixos. Són especialment útils per recordar plantes o esdeveniments del seu passat si els dibuixos contenen d’aquestes. Són igual de divertides i calmants com els jocs de taula.

Modelatge amb les mans

Més manualitats per a malalts d’alzheimer són les de modelatge. Poden realitzar-se amb argila o altres materials com plastilina. Són especialment bones pel fet de ser totalment innòcues. No es fan servir eines de cap tipus que puguin derivar en talls o fer mal. Mantindran les mans ocupades i podran crear figures i art. Amb aquestes podran adornar els seus dormitoris o regalar-les.

Això aconsegueix que de veritat sentin que estan fent projectes i no perdent el temps. Valer-se per si mateixos i no requerir constant atenció els importa. Les persones en residències tendeixen a pensar que sempre estan vigilades i que destorben, cosa que no és certa, però guanyar aquesta independència de fer coses sols és clau.

Collages

Són entretinguts de fer, i donen lloc a multitud d’objectes per a regal i decoració. Es pot fer un per posar a l’habitació de la residència. També es fabriquen targetes de felicitació per a aniversari de néts i nebots. Pensar en el destinatari de la mateixa o veure les fotos amb les que fer una composició els farà sentir-se menys sols. Només necessiten de fotos, papers de colors i cola. És una altra activitat bastant innòcua. S’ensenyen tècniques de doblegat de paper per realitzar adorns que els grans gaudiran. De les que més agraden.

El que oferim a Palau de Can Sunyer

Per descomptat, totes aquestes activitats formen part del portal de tots els serveis que oferim a la residència. Creiem que les manualitats per a malalts d’Alzheimer no només són beneficioses per ells. També ho són per totes les persones grans, ja siguin residents de dia o permanents. Pots consultar a la nostra web els professionals que hi ha al centre per saber que tu i el teu familiar quedeu en bones mans.

Entrades relacionades