Per què és necessària una residència per a gent gran?

per què és necessària una residència

Per què és necessària una residència per a gent gran?

Les residències de la tercera edat, en l’actualitat, són centres molt demandats sobretot per persones dependents. En moltes ocasions, les circumstàncies i el tipus de cura especial que necessiten els grans fan que molts familiars es vegin en l’obligació de recórrer a aquests centres com a ajuda. No per això has de sentir-te malament, a canvi, els teus majors estaran en molt bones mans i aconseguiran tenir una vida de qualitat.

En aquest article, volem parlar-te de la importància d’una residència per a gent gran i per què és necessària. Per tant, t’animem a que continues llegint l’article i esperem que et sigui de gran utilitat. No t’ho perdis!

Raons per les quals una residència és necessària

Actualment, i per raons demogràfiques, hi ha hagut una augment en la demanda de residències de la tercera edat. Doncs, l’envelliment de la població és una de les raons que més pesa en la necessitat de residències per a gent gran. A més, com a conseqüència, s’augmenta el nombre de persones majors de 80 anys. En aquesta edat són més freqüents les malalties que necessiten una especial cura.

Una altra de les raons per les quals una residència de la tercera edat és necessària, és a causa dels canvis en la societat. Quan parlem de la cura de la gent gran, els familiars que s’encarreguen de fer-ho solen ser les dones. No obstant això, en l’actualitat, i gràcies a la incorporació a el món laboral, la dona no pot fer-se càrrec d’aquests cures. Per tant, confia en una residència de la tercera edat.

A més, en aquests centres les persones grans estan constantment ateses. Les seves relacions socials es veuen millorades perquè participen amb altres residents a la realització d’activitats. Per tant, com pots veure, això permet als nostres majors gaudir plenament de la seva vellesa.

Quines necessitats cobreixen les residències?

Les residències de persones grans no només s’encarreguen de les cures bàsiques i allotjament. Avui en dia, va molt més enllà. Les necessitats de la gent gran són moltes. Per tant, les residències han d’estar adaptades a les limitacions tant físiques com cognitives dels residents. Per això, s’ha de facilitar l’accessibilitat als diferents entorns així com ajudar i facilitar les cures.

A més, hi ha una àmplia oferta de serveis i activitats realitzades en les residències de la tercera edat. Tot això, gestionat per un equip de professionals que garanteixen el benestar de tots els residents. Des infermers, metges, animadors, fisioterapeutes, auxiliars, etc.

Fins aquí l’article en relació a la necessitat de les residències de la tercera edat. Esperem que l’article t’hagi servit d’ajuda. Si tens qualsevol dubte, pots posar-te en contacte amb nosaltres. Estarem encantats de poder atendre’t en tot el que sigui necessaris.

Potser també poden ser del teu interès els següents articles:

Com tenir una bona memòria en la tercera edat?

Exercici moderat: beneficis per la teva salut

Quina roba portar a una residència de gent gran?

Etiquetes:

Entrades relacionades