¿Premis per a gent gran en centres geriàtrics d’Esparreguera? Et presentem els premis NICO

centros geriátricos de Esparraguera

¿Premis per a gent gran en centres geriàtrics d’Esparreguera? Et presentem els premis NICO

Com sabem, les vides en alguns centres geriàtrics d’Esparreguera poden ser una mica monòtones. Nosaltres, a Palau de Can Sunyer, fem tot el possible perquè els nostres residents visquin feliços. Intentem propiciar la seva activitat social i que els seus dies siguin animats. En aquest sentit, hem trobat una proposta que pot ser divertida i interessant. I que ho serà tant per la gent gran com per als professionals. Parlem dels premis NICO, convocats per Mundo Mayor.

Què és el Premi NICO

El premi Nico s’atorga des de fa 10 anys a vídeos de gent gran. Es premia una activitat que YouTube sembla haver circumscrit només a persones joves. Fent que el vídeo sigui el mètode d’expressió de la gent gran, s’aconsegueix un apropament entre diferents generacions. Una cosa complexa, i molt més per a residents de centres geriàtrics d’Esparreguera.

Per optar al premi, els residents han d’involucrar-se en una o diverses de les tasques necessàries per a l’enregistrament d’un vídeo. Des de la decisió del tema i l’escriptura del guió, fins a la recerca de localitzacions i, per descomptat, l’enregistrament. Pots veure ací els vídeos d’anteriors edicions.

El millor és fer tot això amb l’ajuda de persones més joves. Sobretot perquè estan més acostumades a gestionar la tecnologia necessària. Així s’estimula en gran mesura a les persones que viuen en centres geriàtrics a Esparreguera o a qualsevol altre punt de la geografia.

Objectius del premi NICO

  • Que els residents tinguin una activitat estimulant i creativa a la qual dedicar el seu temps. Una cosa que pot ser un fet puntual (gravar un vídeo) o en una activitat sostinguda en el temps (mantenir un canal de YouTube).
  • Activar el treball en equip i la col·laboració de diferents generacions en un sol projecte.
  • Procurar un acostament positiu i divertit dels familiars de la persona gran i de tot el seu entorn en general.
  • Visibilitzar la forma de vida de la gent gran. Perquè la societat en ple els tingui més en compte i sigui conscient que es tracta de persones amb un ampli ventall de possibilitats.

Poden presentar-se als premis NICO els residents en centres geriàtrics d’Esparreguera?

Les bases completes del concurs són aquí, però t’avancem que els residents de centres geriàtrics d’Esparreguera són benvinguts. Aquestes mateixes bases diuen que poden participar persones majors usuàries de residències i centres de dia. Els familiars de les persones grans i els treballadors de centres assistencials també estan admesos.

A nosaltres ens encanten aquest tipus d’iniciatives. Si vols animar als teus avis i als teus pares a fer alguna cosa diferent en el que pugueu treballar i divertir-vos junts, aquesta és una oportunitat perfecta. Recorda, a més, que els Premis NICO se celebren cada any. Així que si no guanyeu aquest any, podeu tornar a intentar-ho.

Com totes les activitats que proposem a Palau de Can Sunyer, el nostre objectiu és que els nostres residents tinguin la millor qualitat de vida possible. I això s’aconsegueix de moltes maneres. La possibilitat de participar en aquests premis és una d’elles. Per descobrir la resta només t’has de posar en contacte amb nosaltres. Vine a veure’ns i et mostrarem tot el que fem.

Entrades relacionades