Protocol d’acollida en residències de gent gran de Castellví

residencias de ancianos de Castellví

Protocol d’acollida en residències de gent gran de Castellví

A l’hora que un resident ingressi en alguna de les residències de gent gran de Castellví, és important comptar amb alguns coneixements previs. Catalunya, com a comunitat autònoma, obliga que les residències comptin amb protocols d’acollida. Els mateixos s’estenen des del moment anterior a l’ingrés, fins a diversos mesos després que el resident ja visqui a la residència. El motiu que aquests protocols d’acollida existeixin és, sobretot, humanitari. Els ancians i les famílies solen viure el moment de l’ingrés com una cosa traumàtica. Per minimitzar els efectes negatius d’aquest trauma, se segueixen una sèrie de passos. A aquests passos ens referim quan parlem de protocol d’acollida.

Passos previs a donar per la família abans de l’ingrés en residències de gent gran de Castellví

Un dels errors més freqüents que les famílies cometen quan s’acosta el moment d’ingressar a una persona gran en una residència és mentir. En moltes ocasions, els falsos mites que existeixen sobre aquestes institucions fan que els sentiments de culpa s’incrementin.

No és fàcil prendre la decisió d’ingressar a un familiar en una residència d’ancians. I això es fa més difícil quan les famílies pensen que el lloc on van a portar al seu ésser estimat potser no és de la seva total confiança. Tampoc és fàcil assumir que un no pot seguir cuidant dels majors. Fins i tot encara que la família sàpiga que estarà millor cuidat en un lloc atès per professionals, hi ha una gran pressió per tenir cura de la gent gran a casa. Per això, moltes vegades les famílies menteixen a la gent gran. Els diuen que l’ingrés serà temporal o que només van de visita.

Aquesta actitud només pot donar lloc a males experiències. Fins i tot les persones amb deteriorament cognitiu s’adonen que la seva estada a la residència es perllonga. Per això ser honestos és tan necessari com ser curosos.

Protocol d’acollida en residències de gent gran de Castellví

El protocol d’acollida en residències de gent gran de Castellví comença amb el preingrés. La família, i si pot ser el propi ancià, han d’acudir a la residència escollida per visitar-la i conèixer-la. De fet, es recomana que el futur resident s’involucri al màxim en aquest procés. Així ja estarà al cas del funcionament de la institució quan ingressi. En aquesta visita prèvia es coneixeran les instal·lacions, els seus serveis i les activitats. Però també als altres residents.

Durant aquesta visita s’explicarà a la família i al resident futur qui el cuidarà i/o tractarà. Així es comencen a crear noves relacions de confiança.

Però el més important del protocol d’acollida en residències de gent gran de Castellví és que s’estén a etapes posteriors a l’ingrés. Es fa un seguiment de com el resident s’ha anat adaptant. Al principi el seguiment és setmanal, però després passa a ser mensual.

A Palau de Can Sunyer ens prenem molt seriosament el protocol d’acollida. Des del primer moment, busquem que els nostres residents se sentin com a casa, tan còmodes com sigui possible. Per això, et convidem a que concertis una primera visita amb nosaltres. Només perquè obtinguis una primera impressió.

Entrades relacionades