Què cal fer per tenir una bona salut mental?

salut mental

Què cal fer per tenir una bona salut mental?

Moltes vegades no prestem massa atenció a la nostra salut mental. És molt important atendre aquesta part i no centrar-nos únicament en la salut física ja que podrien aparèixer alguns problemes. A l’article, anem a aprofundir en aspectes clau de la salut mental. Tingues en compte que si el teu estat mental és òptim això repercutirà en tot el teu organisme. El més important és tenir hàbits de vida saludable. Aquests hàbits milloraran la nostra salut general. No et fem esperar més. Segueix llegint!

Consells per tenir una bona salut mental

Com ja hem dit, si la teva salut mental no és bona, això repercutirà en tu. Cal intentar mantenir un equilibri mental i demanar ajuda en cas que nosaltres sols no puguem aconseguir aquest estat d’equilibri.

A continuació, et donem alguns consells perquè aconsegueixis una bona salut mental. Esperem que us serveixi d’ajuda.

Activitat física

Mantenir-se actiu és molt important. L’exercici físic aporta diferents beneficis al nostre estat de salut. Realitzant activitat física el que aconseguim és reduir els nivells d’estrès, ansietat o ira. Gràcies a això, augmentarem el benestar general.

Vida social

Aquest és un altre dels consells que et donem per tenir una bona salut mental. És ideal mantenir les nostres relacions així com crear noves amistats. Amb això el que aconseguim és evitar l’aïllament i el nostre cervell es mantindrà actiu.

Descansa

És important descansar entre 7 i 8 hores diàries. Amb el descans vam aconseguir millorar el nostre rendiment tant físic com intel·lectual. A més, reduïm la probabilitat que apareguin problemes relacionats amb el nostre estat mental.

Dieta saludable

Portar una dieta saludable incorporant aliments frescos com verdures i fruites, llegums, peixos i intentant limitar la ingesta de greixos, sucres, alcohol. D’aquesta manera, aconseguirem protegir la nostra salut mental.

Buscar ajuda

Si no som capaços de gestionar la nostra salut mental amb aquests consells que et proposem, no passa res. El millor és acudir a un professional. Entenem que és normal que costi posar en pràctica aquests consells. També has d’entendre que cada persona és un món i no a tothom els funcionen les mateixes coses. Per tant, t’animem a que ho comentis als teus familiars o persones de confiança. Busca el suport que necessitis. Els professionals del sector t’ajudaran a gestionar molt millor el teu estat d’ànim.

Com veus, aquests són alguns consells que et proposem perquè comencis a cuidar la teva salut mental. Ara ja coneixes com cuidar la teva salut mental perquè tot allò positiu repercuteixi en el teu organisme. Esperem que us hagi servit d’ajuda. Recorda que si tens qualsevol dubte, pots posar-te en contacte amb nosaltres. Estarem encantats d’ajudar-te. A més, a Palau de Can Sunyer, comptem amb un equip de professionals especialitzats en psicologia. Per tant, tenim cura del benestar tant físic com mental del teu ésser estimat.

Etiquetes:

Entrades relacionades