Què és el Dia de l’Ancià i per què se celebra

día del anciano

Què és el Dia de l’Ancià i per què se celebra

L’1 d’octubre es commemora el Dia de l’Ancià. Una data que, acordada per l’ONU en Homenatge a Ema Godoy Lobato, una escriptora Mexicana. És coneguda no només per la seva obra literària, sinó també per la seva activitat en pro dels Drets dels ancians.

És que hi ha alguna cosa que celebrar en el Dia de l’Ancià?

Vivim en una societat que considera que arribar a la tercera edat és motiu de tristesa i no d’alegria. Potser perquè oblidem que per envellir cal haver viscut. La gent jove que mira a la gent gran amb por o compassió pensa en les xacres. Però el fet és que avui dia és possible arribar a edats molt avançades en perfecte estat de salut. Sobretot si s’han rebut les cures necessàries.

Per descomptat, estar en perfecte estat de salut no vol dir que ens envellim amb les mateixes capacitats que als 20 anys. Però la gent gran d’avui dia poc tenen a veure amb la gent gran de fa unes dècades.

El Dia de l’Ancià és important sobretot ara que estem immersos en un procés d’envelliment de la població. Cada vegada hi ha més persones grans que superen la frontera dels cent anys. I ho fan amb la ment lúcida. Tot i que la capacitat motora no sempre acompanya.

 

El dia de l’Ancià celebra el Creixement Continu

Experts en gerontologia han fet càlculs i pel que sembla l’ésser humà alberga en súper disseny base (en súper ADN), la capacitat d’arribar fins als 140 anys. En aquest moment, aquesta perspectiva ens va sorprendre i ens va espantar a parts iguals.

El fet és, que poc importa l’edat final en què ens anem. Un cop aconseguida per la senectut, el que importa, és que la qualitat de vida de l’ancià sigui la màxima possible. I a això ens dediquem a Palau de Can Sunyer.

Procurem que els nostres residents s’enfrontin a la vellesa amb un ànim optimista. Al cap i a la fi, durant aquesta etapa de la vida és quan es pot descansar i gaudir de temps de qualitat. Potser no poden escalar muntanyes, però tampoc han de sentir-se com una nosa. Per descomptat, això no és una cosa que puguem aconseguir les residències de gent gran actuant en soledat.

Cal que, en les famílies, s’ensenyi als més petits a valorar la gent gran.

Els nens tampoc són elements productius de la societat, però els tractem com a membres valorats de les nostres famílies. Amb la gent gran ha de succeir el mateix.

El Dia de l’Ancià existeix per donar valor a la vida de la gent gran, per posar sobre la taula drets inalienables. A Palau de Can Sunyer tots els dies és el Dia de l’Ancià. Els nostres professionals Tècnics i Sanitaris s’ocupen de que els nostres residents visquin cada dia de la millor manera possible.

Vine a conèixer-nos abans de prendre una decisió sobre residències de la tercera edat.

Entrades relacionades