Què fer amb un adult major?

adult major

Què fer amb un adult major?

Probablement, siguis un més que es fa aquesta pregunta. Potser, en la teva família, tinguis un adult major del què t’has de fer càrrec. Moltes vegades, el fer-se càrrec d’una persona gran pot suposar un sacrifici i un desgast tant físic com psicològic. Existeixen milers d’històries on fills han de deixar de banda la seva vida per cuidar i atendre totes les necessitats vitals dels seus pares als que li han detectat una malaltia. Per tant, han de començar a compaginar la cura de l’adult gran amb la seva vida personal.

A l’article, donarem resposta a la teva pregunta sobre què has de fer amb un familiar més gran. A continuació, t’ho expliquem tot.

El cuidador de la persona gran

És possible que la teva vida hagi patit un canvi inesperat. De la nit al dia, t’has vist “obligat” ha realitzar un paper que abans no l’havies de fer. Ara, has de tenir cura d’un familiar malalt-depenent.

Aquesta és la història de moltes persones. Se’ls coneix com a cuidadors no professionals o, bé, familiars. És molt comú trobar que aquestes persones tenen una sobrecàrrega de tots els nivells:

  • Emocional: doncs han d’assumir les cures d’una persona a la qual vols i que no han estat preparat per a això.
  • Econòmica: tenir cura d’un adult major amb alguna malaltia suposa realitzar una inversió pel que fa a el material que necessita. A més, també hem de tenir en compte que s’ha d’adaptar la llar a les seves capacitats.
  • Afectiva: donat per l’empitjorament físic i la pèrdua de la persona de la qual tenen cura, tot i posar tots els seus esforços en ella.
  • Laboral: moltes vegades se’ls fa impossible poder compatibilitzar els horaris amb les cures necessàries i, per tant, els porta a abandonar les seves ocupacions.

Què he de fer amb l’adult gran?

El més important és acceptar que s’han de compartir responsabilitats. La persona que es fa càrrec de la cura del familiar, s’ha de dedicar temps i començar a acceptar l’ajuda aliena per poder seguir endavant. Per tant, la nostra recomanació és que confiïs en les cures i serveis que t’ofereixen les residències de gent gran com la nostra.

Darrere de Palau de Can Sunyer, hi ha un equip de professionals els quals els encanta treballar amb gent gran, ajudar-los i donar-los una atenció personalitzada tal com es mereixen. El nostre equip el conformen metges, auxiliars, infermers, animadors, psicòlegs, etc.

Per tant, ens posem a la disposició del resident i els seus familiars per oferir-los un servei de màxima qualitat i dotat d’un alt nivell professional.
Esperem que l’article sobre què fer amb un adult major, t’hagi servit d’ajuda. Si tens qualsevol dubte, pots posar-te en contacte amb nosaltres. Estarem encantats de poder ajudar-te en el que sigui necessari.

Entrades relacionades