Què poden fer els familiars pels seus majors?

Què poden fer els familiars pels seus majors

Què poden fer els familiars pels seus majors?

Quan un ésser estimat ha d’anar a una residència, molts familiars es pregunten què poden fer per ell. Per aquesta raó, en aquest article volem donar algunes claus perquè puguin ajudar els seus grans.

Familiars dependents

En el cas d’un familiar dependent, el primer que hem de tenir en compte és el seu grau de dependència. Quan la dependència és per falta de capacitats cognitives, rebre visites sovint és convenient. D’aquesta manera, el familiar mantindrà una referència visual dels seus éssers estimats. Està demostrat que en els casos de demències aquest aspecte és fonamental per retardar el deteriorament cognitiu.

Si la dependència és per motius físics, aquestes visites es fan igualment necessàries. El problema del resident pot estar en la manca de referents per a relacionar-se. A més, la manca de mobilitat suposa un problema per conèixer altres persones. Per tant, comptar amb la presència freqüent dels éssers estimats contribuirà al benestar psicològic del resident.

En aquests casos, el pes de les interaccions ha de portar-la família. No obstant, això no vol dir que no calgui consultar-li a l’interessat (sobre tot quan té les capacitats cognitives en bon estat), però sí que és una responsabilitat fonamental dels éssers estimats.

Familiars autònoms

En el cas dels familiars que sí que són autònoms, el primer és que ells expressin què és el que desitgen. L’avantatge és que, si teniu bona relació, podeu combinar diferents opcions.

Primer hi ha la visita clàssica. D’aquesta manera, podeu aprofitar i acostar-vos amb la família per estar amb el vostre ésser estimat, menjar amb ell o fer una passejada pels exteriors de la residència.

Ara bé, el resident autònom té la possibilitat de sortir de la residència en qualsevol moment. Això suposa, per exemple, que pot anar a passar el dia amb els seus éssers estimats si així ho desitja o assistir a esdeveniments d’interès. Una altra opció interessant és la de passar festes assenyalades a casa de la família.

Tot i que en ambdós casos el paper de la família per al benestar del major és fonamental, aquí cal partir del feedback que transmeti la persona interessada. Per tant, l’última paraula sempre la tindrà el nostre ésser estimat.

Els beneficis d’una residència de la Tercera Edat

Les residències de la Tercera Edat disposen de tots els serveis per a la gent gran. Per tant, aquesta és una de les millors ajudes que els podem prestar d’entrada.

En primer lloc, aquests centres disposen de psicòlegs i animadors. Pots mantenir entrevistes personalitzades per conèixer quina és l’evolució del teu ésser estimat i com pots ajudar-lo.

D’altra banda, les infraestructures estàn concebudes com un lloc tranquil i agradable. Enclavada a Montserrat, la nostra residència compta amb un marc paisatgístic de gran valor i amb totes les comoditats.

Si vols que els teus éssers estimats estiguin còmodes o si tu mateix estàs pensant en traslladar-te a una residència de la Tercera Edat, t’animem a que ens coneguis millor. Finalment, a Palau de Can Sunyer et podem ajudar que estiguis còmode en aquesta etapa vital.

Entrades relacionades