Residències amb una dieta adequada per a la gent gran a Abrera

dieta adecuada para ancianos en Abrera

Residències amb una dieta adequada per a la gent gran a Abrera

A l’hora d’escollir el lloc on la nostra gent gran passarà els últims anys de la seva vida, cal tenir en compte una gran quantitat de variables. Les necessitats alimentàries de les persones grans són molt específiques, per això és necessari prestar molta atenció als centres que ofereixen una dieta adequada per a la gent gran a Abrera.

En què consisteix una dieta correcta per a gent gran

Abans de buscar un centre que ofereixi una dieta adequada per a la gent gran a Abrera cal conèixer els requisits que aquesta dieta ha de complir. En primer lloc és important aclarir que cap persona gran és igual a un altre. El primer, doncs, és conèixer a cada resident de manera individual per donar-li el que necessita de manera específica. Però, més enllà d’això, si hi ha algunes normes que s’han de seguir.

 • Que els menjars que ofereixin als residents siguin lleugeres i de fàcil digestió.
 • S’han d’evitar els aliments de masticació difícil.
 • La residència ha de contemplar quatre o cinc àpats diaris, comptant amb refrigeris a mig matí i mitja tarda. El personal d’una residència que es preï d’oferir una dieta adequada per a la gent gran a Abrera s’ha d’assegurar que totes les persones al seu càrrec esmorzen sempre.
 • La hidratació fora dels àpats també forma part de la dieta i ha de ser controlada.

Com saber si la residència ofereix una dieta adequada per a la gent gran a Abrera

Les necessitats nutricionals d’una persona gran són molt especials. Però a més es combinen amb característiques delicades. Per regla general, els centres geriàtric alberguen ancians que, a causa de malalties que afecten a les seves capacitats cognitives, es mostren capritxosos a l’hora de dinar. Si busques una dieta adequada per a la gent gran a Abrera, has de vigilar que la residència que escullis compleixi amb les següents característiques:

Directrius de caràcter personal

 • És important que els menjars responguin, en la mesura del que sigui possible, als gustos i hàbits dels residents. Així s’evitarà la inapetència.
 • Que la preparació i presentació dels plats sigui atractiva. Així es procura que la gent gran inapetents s’alimentin.
 • Una bona residència s’ha d’assegurar que el menjador és agradable. Els interns han de poder convidar a dinar a algun familiar o persona propera de tant en tant.

Directrius relatives a la salut

 • Molts dels aliments que es ofrezcana la gent gran de contenir fibra, ja que aquesta és molt beneficiosa. Tant o més en la tercera edat que a la resta de les etapes de la vida.
 • Els aliments hipercalòrics amb excés de greix, sucre o sal s’han de limitar. El motiu és que l’activitat física és menor.
 • Els cuiners han de conèixer tècniques de cuina saludables. Es preferiran, en general, plats al forn o al vapor abans que fregits o en salsa.
 • Els productes lactis, per reforçar els ossos, estaran també molt presents.

Visita Palau de Can Sunyer i comprova que cuidem fins a l’extrem l’alimentació dels nostres residents. Si busques un centre que ofereixi una dieta adequada per a la gent gran a Abrera, parla amb nosaltres.

Entrades relacionades