Sudokus i els efectes positius en la tercera edat

sudokus

Sudokus i els efectes positius en la tercera edat

Hem de començar a considerar els sudokus com una cosa que va més enllà que un simple passatemps. Per a les persones de la tercera edat que pateixen algun tipus de malaltia o problema degeneratiu que afecta el sistema cognitiu pot ser una ajuda per millorar les seves capacitats i aconseguir retardar aquests problemes.

A Palau de Can Sunyer som especialistes en aquest tipus de malalties cognitives i comptem amb un equip professional que garantirà el benestar de la persona gran. Per aquesta raó, ens agradaria explicar què són els sudokus i per què són tan positius realitzar-los per a les persones de la tercera edat. No et fem esperar més, t’ho expliquem tot!

Què és un sudoku?

Abans d’entrar en matèria i explicar quins beneficis aporten els sudokus a la tercera edat, és essencial saber en què consisteixen els sudokus.

Un sudoku és un joc matemàtic que consisteix en omplir una quadrícula. Aquesta quadrícula està dividida en subquadrícules. Per tant, el joc consisteix a repartir números de l’1 a el 9 assignant-los un ordre. La complicació d’aquest passatemps ve en que aquests números no es poden repetir ni horitzontal ni verticalment.

Per tant, com pots veure, aquestes normes posen a la neurones a treballar i ajuda a estimular la memòria, el raonament i la capacitat de concentració.

Beneficis dels sudokus en la tercera edat

Doncs sí, tal com llegeixes. Els sudokus aporten beneficis a la tercera edat. A part de ser una forma de passar el temps, realitzar-los és positiu per al funcionament de el cervell, especialment en l’etapa de la vellesa.

Els sudokus ajuden a la gent gran a exercitar les seves neurones. A més, gràcies a la seva pràctica, el cervell es fa més forta enfront de malalties mentals. L’estímul que aconsegueix el cervell amb els sudokus reactiva aquelles neurones que, aparentment, estan adormides. Per tant, les torna fer funcionar i, moltes vegades, perllonguen la seva longevitat. Així doncs, la pràctica de sudokus o altres passatemps fa que les neurones es mantinguin despertes.

Una altra cosa a tenir en compte és que moltes persones grans no saben llegir o no tenen molta cultura. Per tant, passatemps com els llibres o els mots encreuats, poden ser un inconvenient per a ells i no els resulti atractiu realitzar-los. En aquest cas, el sudoku és perfecte. És un joc senzill que només requereix saber comptar fins al número nou.

Fins aquí l’article sobre els sudokus a la tercera edat. Esperem que us hagi servit d’ajuda i t’animis a realitzar-los per poder beneficiar-te dels aspectes positius que t’aportarà el joc. Si tens qualsevol dubte o consulta, pots posar-te en contacte amb nosaltres. Estarem encantats de poder atendre’t en el que sigui necessari.

Entrades relacionades