Teràpia per a la memòria en centres geriàtrics d’Olesa

Terapia para la memoria en centros geriatricos de Olesa

Teràpia per a la memòria en centres geriàtrics d’Olesa

Hi ha un motiu, si vius a la zona, per buscar teràpia per a la memòria en centres geriàtrics d’Olesa. I és que una part important d’aquesta teràpia consisteix a estar prop del mateix lloc d’origen. De fet, a l’hora de buscar una bona residència d’avis, una de les coses que s’han de tenir en compte, és la situació de la mateixa. Evitar el desarrelament de la nostra gent gran és important. Per qüestions emocionals però, com veurem, també per motius de salut. Entre aquests últims, per tenir cura de la memòria.

Teràpia per a la memòria en centres geriàtrics d’Olesa: viatjar als orígens

Gairebé tots els nostres familiars tenen un poble, o localitat on van créixer. Anem a centrar-nos en aquells dels nostres majors que van créixer a Olesa. Allà hi haurà determinats llocs concrets que solien visitar. Barris, cases, bars o comerços. Aquests llocs són poderoses eines per ajudar a recordar. En general perquè estan associats a emocions. Si aconseguim despertar les emocions, treballar amb la memòria és molt més senzill.

Viatjar a aquests llocs són un estímul visual molt potent que farà aflorar records i mantindrà el seu cervell atent. Però si no cal viatjar, la teràpia és menys costosa i de més fàcil realització. Per això és important trobar una teràpia per a la memòria en centres geriàtrics d’Olesa.

Un cop allà, el professional o la persona que acompanyi al resident, que pot ser un familiar, podrà fer preguntes simples sobre el que farà recordar per endinsar-se més en la seva memòria. El viatge serà un plaer i a més un bon exercici per mantenir la memòria activa.

Olors i sabors

Per ajudar a recordar es poden utilitzar tots els sentits. La potenciació de la memòria també es pot realitzar a través d’olors i sabors agradables.

És important conèixer els gustos de la persona i utilitzar-los. Per exemple, el cafè acabat de fer pot evocar records llunyans. Si a més dels llocs als quals la gent gran se senten aferrats els posem en contacte amb sabors o aromes del seu passat, l’efecte sobre la memòria es multiplicarà.

Si utilitzes la teràpia per a la memòria en centres geriàtrics d’Olesa sempre podràs portar als teus majors a dinar al seu restaurant favorit, o a fer un cafè al bar de tota la vida.

Estímuls visuals i auditius com a teràpia de memòria

Tot el visual proporciona un estímul ràpid i directe al cervell. Si a això li sumem un suport auditiu, l’estímul serà més gran. I no hi ha millor manera de recordar els sons de la pròpia vida que romanent a prop dels llocs on solien sentir-se. Per aquest motiu la teràpia per a la memòria en centres geriàtrics d’Olesa té més possibilitats de funcionar a llarg termini.

Teràpia musical o musicoteràpia

La música és important per a tothom. Les cançons, ja sigui gràcies a la lletra o la melodia, ens transporten, fan aflorar records i sentiments.

A Palau de Can Sunyer tenim molt en compte totes aquestes circumstàncies. Vine a veure’ns, programa una visita i parla amb els nostres especialistes de teràpia per a la memòria. Tornaràs.

Entrades relacionades