Tot el que cal saber sobre la diabetis en gent gran

diabetis en gent gran

Tot el que cal saber sobre la diabetis en gent gran

Si a tu o un ésser estimat us han diagnosticat diabetis, el principal que s’ha de fer és començar a cuidar-se. D’aquesta manera, aconseguirem mantenir un bon estat de salut i fer front a aquest problema. Des de Palau de Can Sunyer volem donar-te tota la informació necessària sobre com cuidar-se i què fer per poder controlar la diabetis en gent gran. Per aquesta raó, a l’article, us explicarem tot el que has de saber sobre la diabetis en gent gran. No et fem esperar més. Segueix llegint!

Què és la diabetis en gent gran?

La diabetis és una malaltia crònica on els nivells de sucre o glucosa a la sang es veuen alterats, és a dir, estan molt alts. Aquesta glucosa prové, bàsicament, dels aliments consumits. Per tant, és molt important començar a cuidar-se o buscar algú que s’ofereixi a cuidar als teus éssers estimats per controlar la malaltia.

La diabetis en ancians més comú és la de tipus 2. Aquesta malaltia afecta el 90% dels casos i una de cada tres persones majors de 75 anys la pateixen. La diabetis en gent gran està molt lligada als canvis en l’estil de vida, el sedentarisme i l’obesitat. Començar a cuidar-se no és una opció. Cal tenir uns hàbits de vida saludables per prevenir aquesta malaltia.

Símptomes de sucre en sang

Conèixer quins són els símptomes de tenir un nivell alt de sucre en sang és molt important per poder posar-te en les mans d’un metge. No obstant això, moltes vegades, aquests símptomes passen desapercebuts. Alguns dels símptomes són els següents: sentir molta set, fam, ganes d’orinar, cansament, pèrdua de pes, visió borrosa, vòmits, malestar estomacal, irritabilitat o infeccions a la pell.

En cas que pateixis alguns d’aquests símptomes, et recomanem que acudeixis al teu metge. Ell et farà les proves per conèixer de què es tracta.

Diabetis en ancians: consells

A continuació, et proposem una sèrie de consells perquè posis en pràctica, si t’han diagnosticat la malaltia. Segur que t’ajudaran a mantenir-la molt més controlada.

  • Dieta equilibrada i saludable. Potser estàs cansat que t’ho diguin però menjar bé és de vital importància. A més, has de pensar que som uns privilegiats perquè podem dur a terme una dieta mediterrània. Cal menjar 5 vegades a el dia en horaris regulars, reduir els greixos saturats i beure aigua.
  • Estigues actiu. Un altre dels consells és fer exercici. Fer exercici moderat pot ajudar a controlar els nivells de glucosa en sang. Pots ballar, nedar, caminar. Tingues en compte el teu estat de salut i condició física.
  • Registra els nivells de glucosa. D’aquesta manera, tindràs un control i et permetrà detectar qualsevol canvi sobtat. És molt important que davant dels canvis, ho comuniquis al teu metge.

Aquesta és tota la informació que cal saber sobre la diabetis en gent gran. Com veus, és molt important cuidar-se per poder controlar la malaltia. Esperem que us hagi servit d’ajuda. Si tens qualsevol dubte, pots posar-te en contacte amb nosaltres.

Entrades relacionades