Tractament de grips i refredats en les residències de gent gran de Collbató

en las residencias de mayores de Collbató

Tractament de grips i refredats en les residències de gent gran de Collbató

Si la vacuna de la grip falla o es produeix un refredat, en les residències de gent gran de Collbató sabem com reaccionar. En la majoria dels casos, aquest tractament es dirigeix ​​a l’alleujament dels símptomes. També a reforçar més el sistema immunològic.

Farmacologia en el Tractament de la grip

En palau de Can Sunyer som molt curosos amb la medicació que subministrem als nostres residents. Som conscients que molts d’ells pateixen patologies variades, a més, cap medicament cura la grip. Els fàrmacs que administrem serveixen únicament per alleujar els símptomes.

  • Subministrem analgèsics i antipirètics quan els pacients pateixen de malestar general i dolor, ja sigui aquest muscular o de coll.
  • També treballem amb mucolítics per a la tos seca productiva, expectorants per a la tos productiva que costa i antitussígens per a la tos seca que irrita.
  • Fem servir esprais, comprimits o caramels per a la irritació de coll. Sempre tenint en compte les capacitat del pacient i sempre amb supervisió.
  • Reforcem la ingesta de zinc i vitamina C per donar una ajuda extra al sistema immunològic.

Advertim als familiars que l’automedicació és molt perillosa. Com dèiem més amunt, els residents solen patir algun tipus de malalties i per tant solen prendre determinats medicaments. Combinar-los amb altres sense supervisió mèdica pot tenir greus conseqüències. Per tant, si tens algun familiar a les residències de gent gran de Collbató, consulta amb els metges abans de proporcionar un medicament. Encara que sigui una cosa que ha estat utilitzant durant tota la vida.

Antibiòtics i antivirals ¿s’usen contra la grip a les residències de gent gran de Collbató?

Els antibiòtics no són eficaços per tractar grips ni refredats. A les residències de gent gran de Collbató els emprem per tractar les complicacions que s’hagin pogut produir com a conseqüència d’aquestes malalties. Per exemple, si s’ha produït una complicació bacteriana. Si s’empren antibiòtics sense control l’únic que s’aconsegueix és crear resistència als mateixos i que no funcionin en casos en què sí que ho haurien de fer.

Dieta i higiene per combatre grip i refredats en les residències de gent gran de Collbató

Les Mesures que llistem a continuació contribueixen a dues coses. D’una banda a alleujar els símptomes de la grip i els refredats. D’altra, a evitar el contagi a residents o personal sa.

  • A Palau de Can Sunyer mantenim l’ambient amb un grau d’humitat que faciliti que el moc flueixi fàcilment. Fem servir vaporitzadors o humidificadors.     
  • Mitjançant una combinació de sucs, infusions i aigua augmentem la ingesta de líquids dels pacients perquè estiguin més hidratats. A més, en prendre begudes calentes es descongestionen les mucoses perquè augmenta la velocitat del moc nasal.     
  • Canviem la dieta perquè sigui de millor digestió. Introduïm brous, verdures i fruites riques en vitamina C. Així ajudem al sistema immunitari.     
  • Ens preocupem de tenir cura de la salut del nas: que el pacient no es soni massa sovint ni amb molta força. Així evitem que la malaltia passi a cau d’orella.     
  • Estem més pendents de la seva higiene personal. De que es rentin les mans i que facin servir mocadors de paper i els rebutgin.

Si estàs pensant en ingressar a un familiar en les residències de gent gran de Collbató, vine a Can Sunyer. Coneix nostres instal·lacions i al nostre Equip.

Entrades relacionades