Trastorns del son en la gent gran

Trastornos del sueño en personas mayores

Trastorns del son en la gent gran

A mesura que l’edat avança apareixen certs problemes relacionats amb el son. Hi ha diferents causes que poden provocar els trastorns del son en la gent gran. En aquest article volem ajudar-te a que coneguis tota la informació necessària sobre aquests problemes de son en la tercera edat.

És molt important entendre els motius i els diferents trastorns del son que existeixen en persones grans. D’aquesta manera, aconseguirem entendre molt millor el succés i buscar alternatives que puguin garantir el benestar de la gent gran.

Trastorns del son en la gent gran, què són?

Els trastorns del son en la gent gran, són problemes que afecten al dormir. Per exemple, dificultats per adormir-se, conductes anormals durant el son, etc. Els principals podrien considerar-se els següents:

 • Insomni: es caracteritza pels problemes per poder agafar el son.
 • Hipersomnia: és la dificultat per romandre despert.
 • Ritme de son alterat: són alteracions en l’horari regular del son.
 • Conductual: tal com el seu nom indica, són alteracions en el comportament durant el son.

Causes dels trastorns del son en la gent gran

Com ja hem dit aquests problemes de son són molt comuns en la població de la tercera edat. No obstant això, els metges segueixen recomanant dormir entre 7 o 8 hores al dia per garantir la qualitat de vida i benestar. Els factors principals que apunten a aquests trastorns del son són:

 • Malaltia: algunes malalties, que apareixen amb la suma d’edat, estan associades amb les dificultats del son. Per exemple, la depressió, l’Alzheimer, etc.
 • Degeneració cognitiva: doncs sí, les afeccions neurològiques també afecten al son i augmenten els problemes per conciliar.
 • Miccions nocturnes: quan sorgeix la necessitat d’orinar durant la nit és un problema que dificulta agafar el son.

Com afecten els trastorns del son en la gent gran?

Aquests problemes de son, a part de provocar un cansament lògic per la falta de descans, provoquen ansietat. Aquesta ansietat es veu agreujada per no poder dormir de forma correcta i arrossegar els efectes durant el dia.

També és molt probable que la manca de son afecte els ancians provocant-los desorientació o confusió. Els pot canviar els ritmes ciclics i afectaran a l’estat cognitiu. Per tant, de manera indirecta poden derivar en caigudes i lesions.

Consells per prevenir els trastorns del son

Òbviament, el primer consell que et donem és el acudir a un especialista. Ningú millor que ell et podrà ajudar i receptar fàrmacs que puguin solucionar aquestes afeccions de la son. No obstant això, et donarem algunes pautes que poden ajudar a prevenir aquests trastorns. A continuació, et deixem 4 consells que poden ajudar-te:

 • Has entendre que a la nit és preferible evitar els menjars copiosos abans d’anar a dormir.
 • Per evitar dificultats per agafar el son a la nit és preferible no realitzar migdiades durant el dia.
 • Tenint en compte l’estat físic de la persona, realitzar activitat física pot arribar a cansar-nos i incrementar la possibilitat d’agafar el son.
 • Prendre beguda calenta abans de dormir.

Esperem que aquest article t’hagi servit d’ajuda. Si tens qualsevol dubte, posa’t en contacte amb nosaltres. Estarem encantats d’atendre’t.

Entrades relacionades