La vida social a les residències de la Tercera Edat

La vida social a les residències de la Tercera Edat

La vida social a les residències de la Tercera Edat

La vida social és recomanable en tots els moments de la vida i encara més en la Tercera Edat. Donem més detalls de com mantenir la vida social a les residències.

Possibilitats de vida social a les residències de la Tercera Edad

Abans de res, has de tenir en compte que els professionals de les residències són conscients de les situacions que es donen. Per tant, ja tenen uns protocols d’animació que afavoreixen el contacte entre persones afins.

Un exemple del que diem és l’organització d’activitats comuns. Les sortides, les assemblees de cuina o altres alternatives redunden en aquesta idea. A la llarga, es generen vincles de manera natural entre els residentes.

Una altra opció és la del temps lliure. És habitual que es juguin partides de cartes, dòmino o altres jocs. D’aquesta manera, resultarà més senzill socialitzar i fer amics.

No obstant això, hi ha dos aspectes importants que mai s’han d’oblidar. El primer, que l’afinitat és una cosa natural i no es pot forçar de cap manera. D’altra banda, has de tenir en compte que les circumstàncies de cada resident són variades en funció del seu nivell d’autonomía.

¿Puc mantenir la vida social que tenia fora de la residència?

Per descomptat, i és fonamental que sàpigues que una residència no et coarta la teva llibertat personal. Si estàs en bones condicions i tens capacitat de raciocini, podràs sortir quan ho desitgis per visitar als teus amics o familiars. L’única cosa que has de tenir present és que et demanarem que notifiquis aquesta sortida i que la facis constar; fora d’això, no tindràs cap inconvenient.

Avui és habitual que les persones grans tinguin una bona salut que els permet fer coses. Imagina que et ve de gust anar a visitar museus a Barcelona o, simplement, prendre una canya i unes tapes. Doncs bé, tot això ho pots fer sense massa problemes, tenint en compte que assumim que les persones que resideixen són adults que prenen decisions. El nostre objectiu final és que l’estada et resulti confortable al mateix temps que agradable.

Posem l’exemple que et ve de gust anar de menjar o al futbol. Has de saber que en els dos casos ho podràs fer. En conseqüència, no has de viure l’entrada en una residència com una pèrdua sinó, al contrari, com una oportunidad.

Conclusión

Finalmente, has de tenir present que en les residències de la Tercera Edat disposaràs de tot el necessari per al teu benestar físic i psicològic. Mai és tard per fer vida social a les residències de la Tercera i aquest entorn és ideal per a mantenir les teves relacions i fins i tot ampliar-les. Encara que hi ha aspectes que depenen del caràcter de cadascú, no tindràs problemes per manca d’infraestructures perquè marquem la diferència per bé.

Si ets una persona gran i vols comoditat o tens un ésser estimat que necessita atencions especials, no dubtis a contactar-nos. Estem segurs que us podem ajudar garantint una estada tranquil·la i amb tots els mitjans necessaris. Estem al vostre servei a la Serra de Montserrat.

Entrades relacionades